„Dumbacila, demisia!”. Elevi din Arad bagati in ancheta dupa ce au participat la un protest impotriva lui Dancila

politica

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arad cere explicatii conducerii Liceului Atanasie Marinescu din Lipova, de unde mai multi elevi au plecat de la cursuri, vineri, pentru a participa la un protest anti-PSD in fata Primariei Lipova, in timpul vizitei premierului Viorica Dancila.

Inspectorul scolar general, Anca Stoenescu, a declarat, pentru Agerpres, ca a cerut o „nota de relatie” directorului scolii, Lucian Dontu, in conditiile in care au fost elevi de la Liceul Atanasie Marinescu Lipova care au participat la protest in timpul programului scolar.

„Am cerut o nota de relatie de la directorul unitatii de invatamant, pentru ca au fost identificati elevi in fata Primariei la o actiune ce nu avea legatura cu programul scolar”, a declarat Stoenescu.

O cercetare interna a fost inceputa si la nivelul liceului, urmand sa se stabileasca daca elevii au fost dusi la protest de un profesor.

Conform inspectorului scolar general, in cazul in care se va dovedi ca un profesor a fost implicat, ISJ va lua masuri.

In timpul vizitei premierului Viorica Dancila la Primaria Lipova, zeci de persoane manifestau cu pancarte, fara sa scandeze, intre care si aproximativ 30 de liceeni. Ei purtau pancarte cu mesaje precum: „Dumbacila, da-ne a ta stampila. Demisia!”, „Ne-am saturat de coruptie si prostie, vrem o alta Romanie” sau „Desteapta-te romane si iesi la vot. 26 mai”.

Mai mult despre:


Comentarii: