„Dupa 10 august, mi-a fost evident ca nu mai am ce cauta in acest partid”. Corina Cretu, dezvaluiri despre relatia cu Liviu Dragnea

politica

Comisarul european Corina Cretu afirma ca decizia de a pleca din PSD a fost luata imediat dupa represiunea din 10 August. „Eu nu am tradat partidul, PSD si-a tradat alegatorii”, a subliniat Cretu.

Intr-un interviu pentru ziare.com, Corina Cretu a dezvaluit culisele demisiei sale din PSD si nodul real in care liderii PSD se raporteaza la UE.

„Eu nu m-am rupt de PSD, eu m-am rupt de conducerea actuala a PSD, iar PSD s-a rupt cu buna stiinta de familia social-democrata europeana. Eu nu m-am schimbat, poate m-am mai deschis la minte, am mai invatat lucruri, ceea ce as fi asteptat si de la colegii mei. A fi om politic nu inseamna sa fii loial unor interese de grup, ci oamenilor.

In campania din 2015 am condus lista PSD si am castigat vorbind oamenilor despre autostrada Transilvania, despre nevoia de a lega regiunile istorice, de a imbunatati sistemul sanitar, despre realizarile Guvernului Ponta.

Si in ultimii ani am trait chiar o drama interioara: cum sa merg mai departe cu oamenii acestia, in acest haos generalizat? Semnalele de alarma pe care le-am tras mi-au adus atacuri politice si personale. Le-am spus: atacati-ma, dar haideti sa facem!

Eu nu am tradat partidul, PSD si-a tradat alegatorii, de aceea, am trecut la Pro Romania.

(…) Acest partid nu mai are nimic de-a face cu valorile social-democratiei si s-a indepartat de problemele oamenilor. De mai multa vreme i-am spus dlui Ponta ca vreau sa-mi caut un loc in institutiile europene, iar dupa 10 august, mi-a fost evident ca nu mai am ce cauta in acest partid.

Dl Dragnea spune ca nu l-am cautat. L-am cautat, insa unui comisar european nu-i raspundeau decat secretarele. Erau probleme de rezolvat.

Am adus in unitatea din Romania cei mai buni specialisti, aveam lunar sedinte si imi spuneau ca expertii din ministere nu-si asuma, asa cum nici ministrii nu-si asumau, ne acuzau ca bagam bete in roate.

La raportul de tara am intrebat-o pe Rovana cand primim raspuns privind spitalele regionale. Mi-a spus: ‘nu intra in subordinea mea’. Cum poate spune ministrul Transporturilor enormitatea ca proiectul autostrazii Moldova e depus la CE de un an? ‘Nu e in subordinea mea’. E o lipsa de coordonare in interiorul Guvernului, lipsa de dialog cu autoritatile locale, ceea ce dauneaza Romaniei. Si sa nu-mi spuneti ca vreunul dintre ei se gandeste la problemele cetateanului de rand”, a declarat Corina Cretu.

Ea a dezvaluit si cum privesc oficialii UE declaratiile agresive de la Bucuresti.

„Erau siderati, iar la un moment dat nici nu mai urmareau. Nimeni nu si-a imaginat ca se va ajunge la asa ceva. Am privit cu durere toate acestea. M-am simtit prost de foarte multe ori. Am privit cu groaza cum se degradeaza imaginea noastra in ochii lor. Si am pornit de foarte sus. Romania nu ar fi preluat niciodata un portofoliu ca acesta, cu un buget atat de mare, dupa ce a avut Agricultura, alt protofoliu foarte mare, daca nu avea prestigiu”, a mentionat comisarul UE.

„In chestiunea Schengen, problema este de credibilitate a guvernantilor romani, care nu demonstreaza ca isi asuma valorile europene si ca vor sa lupte impotriva coruptiei. Eu cred ca si in Bucuresti exista un dublu standard.

In ceea ce priveste alimentele, avem un discurs de Ev Mediu: CE otraveste populatia Romaniei. Directivele europene au fost modificate si furnizarea de alimente de la aceeasi marca, dar cu ingrediente diferite si de calitati diferite devine practica comerciala neloiala si va fi amendata.

Dar si Guvernul ar trebui sa ia mai multe masuri pentru promovarea produselor autohtone, sa le faciliteze intrarea pe piata, pentru ca suntem intr-o competitie deschisa.

Ar trebui sa ne gandim si noi in ce masura ne asumam obligatiile asumate prin Tratat, nu numai sa ne clamam drepturile”, a mai subliniat Cretu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: