Dupa atacurile occidentale impotriva tintelor militare din Yemen, rebelii houthi promit ca vor continua sa atace navele comerciale din Marea Rosie

externe

Italia, atentate teroriste, rebeli houthi, Yemen, atacuri occidentale

Rebelii houthi vor continua sa atace navele care se indreapta spre Israel, in ciuda loviturilor americane si britanice, a anuntat liderul Houthi.  

Liderul houthi Abdul-Malik al-Houthi a promis vineri un raspuns puternic la loviturile aeriene intreprinse de SUA si Marea Britanie impotriva unor tinte ale rebelilor in Yemen.

El a avertizat ca ‘nicio agresiune americana nu va ramane vreodata fara raspuns, si nu vom ezita, cu voia lui Dumnezeu, sa facem tot ce putem’.

‘Vom infrunta agresiunea americana’, a mai spus liderul houthi.

El a subliniat ca raspunsul la atacurile statelor care formeaza alianta Operation Prosperity Guardian (Operatiunea Gardianul Prosperitatii) va fi cel mai mare atac de pana acum al fortelor houthi.

Abdul-Malik al-Houthi i-a chemat pe yemeniti sa demonstreze vineri pe strazi cu milioanele si sa se adune in piata Al-Sabeen din Sana’a si in pietele din guvernorate intr-un mars denumit ‘Cucerirea promisa si Jihadul sfant’.

Reamintim ca SUA si Marea Britanie au lansat noaptea trecuta lovituri devastatoare, de pe mare si din aer, impotriva tintelor militare houthi ca raspuns la atacurile repetate ale acestora asupra navelor comerciale din Marea Rosie.

La inceputul acestei dimineti, vicepresedintele autoritatii mediatice houthi din Sana’a, Nasr Aldeen Amer, a declarat: „Este o agresiune brutala impotriva tarii noastre, pentru care atacatorii vor plati in mod absolut si fara ezitare, iar noi nu ne vom retrage din pozitia noastra de sustinere a poporului palestinian, indiferent de costuri.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: