news

Dupa Boboteaza, vine frigul. ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani

Meteorologii ANM anunta, cu prognoza meteo pentru luna ianuarie 2024, cand si cum se raceste vremea. Astfel, Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo, pentru primele patru saptamanii ale anului 2024, iar potrivit acesteia, primavara” din mijlocul iernii se va incheia pe 8 ianuarie, cand vremea se va raci.

Temperaturile medii vor fi mai mari decat cel normale in primele opt zile ale lunii ianuarie. Apoi, vremea se va raci, in partea a doua a lunii, in toata tara, anunta ANM.

Valorile termice vor fi mai ridicate, pana la Boboteaza, fata de cele specifice pentru aceasta saptamana pe intreg teritoriul Romaniei. Regimul pluviometric va fi excedentar, in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile vestice si nord-vestice. Dupa 8 ianuarie, vremea se va raci.

Pe data de 9 ianuarie isi va face aparitia un fenomen periculos, numit „freezing rain”. Fenomenul se va repeta de mai multe ori pe parcursul lunii ianuarie 2024.

Vremea pentru saptamana 8-15 ianuarie

In saptamana 8-15 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai coborate decat cele normale pentru acest interval in toate regiunile, dar cu o abatere termica negativa mai accentuata in regiunile nord-estice. Cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare in majoritatea regiunilor, dar mai ales in cele sudice.

Vremea pentru saptamana 15-22 ianuarie

In saptamana 15-22 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori usor mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari. Regimul pluviometric va fi local excedentar in regiunile nord- vestice, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea pentru saptamana 22-29 ianuarie

In saptamana 22-29 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari, au precizat meteorologii.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Olaf Scholz: „Suntem pregatiti sa aparam fiecare centimetru patrat de teritoriu NATO”

Decizia recenta a NATO de a-si consolida frontiera estica este menita sa descurajeze Rusia, a…

15 minute ago

Ucraina are permisiunea Frantei de a lovi aeroporturi din Rusia cu rachetele Storm Shadow/Scalp. Acestea au o raza de actiune de 250 km

Ucraina a primit permisiunea Frantei de a folosi rachete de croaziera Storm Shadow/Scalp cu raza…

2 ore ago

Politologul Cristian Preda: „Vom avea o mare surpriza la prezidentiale. Vom avea un presedinte care va schimba in bine”

Politologul Cristian Preda a afirmat duminica in ultima zi a Salonului International de Carte Bookfest…

2 ore ago

Casele de „pariuri electorale”, cu o saptamana inainte de alegeri. Pentru Primaria Brasov, pariorii il dau castigator detasat pe Coliban, in fata lui Scripcaru

In lipsa asumarii oficiale a vreunui sondaj electoral privind optiunile brasovenilor pentru votul din 9…

2 ore ago

A fost arestat un amiral american, fost comandant secund al Marinei SUA. El este acuzat de luare de mita

Un fost comandant al Fortelor Navale ale SUA in Europa si Africa a fost arestat…

2 ore ago