Dupa ce a aprovizionat Ucraina, Germania mai are doar 20.000 de obuze de artilerie. Ministerul Apararii urmeaza sa prezinte comisiei de buget noua contracte pentru achizitionarea accelerata de munitie

externe

SUA, ajutor militar, Ucraina, uraniu saracit

Fortele armate ale Germaniei mai au doar aproximativ 20.000 de obuze de artilerie cu exploziv puternic, a scris luni revista Der Spiegel, citand documente confidentiale ale Ministerului Apararii, pregatite pentru a convinge comisia de buget de necesitatea unor achizitii urgente, informeaza Reuters.

Germania si alte tari s-au grabit sa trimita 155 de milioane de obuze in Ucraina, in urma invaziei acesteia de catre Rusia in februarie 2022, epuizandu-si propriile stocuri.

Armata Germaniei trebuie sa stranga aproximativ 230.000 de obuze pana in 2031 pentru a se conforma obiectivelor NATO de a avea suficienta artilerie pentru a rezista 30 de zile de lupta intensa, a scris Der Spiegel.

Ministerul isi propune sa prezinte comisiei de buget noua contracte pentru achizitionarea accelerata de munitie in urmatoarele luni, spune Der Spiegel.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: