Dupa ce a facut campanie in favoarea PSD, Pieleanu a intors acum armele impotriva PSD: „Ne omoara, ne pune in cap. Suntem singura tara din lume unde se intampla asta”

news

Sociologul Marius Pieleanu este revoltat de cea mai recenta decizie a Guvernului PSD-ALDE ce prevede ca angajatorii sa plateasca contributii CAS si CASS la nivelul salariului minim pentru cei cu contracte part-time. „Ne omoara, ne pune in cap”, a declarat Pieleanu la Antena 3.

Guvernul a aprobat, joi, in sedinta, o Ordonanta privind introducerea pentru angajatori a obligatiei de a plati contributii CAS si CASS la nivelul salariului minim, astazi de 1.450 lei, pentru salariatii cu timp partial de munca, indiferent daca remuneratia este sub nivelul salariului minim, exceptie de la aceasta prevedere facand elevii, studentii si pensionarii.

”Guvernul PSD isi indeparteaza clasa de mijloc, oamenii de afaceri, dar… nu mai conteaza. Daca tot am dublat salariile la stat si suntem singura tara din lume unde media salariilor din sistemul public e mai mare decat in sistemul privat, ce mai conteaza? Verificati ce va spun! Pentru unii care desfasoara activitati ca mine ne omoara, ne pune in cap. Eu nu pot sa-mi platesc un operator cu full time pentru ca nu am ce sa-i dau sa faca full time. Am reteaua de operatori care merg pe teren si carora nu le poti da 8 ore pe zi de munca, ca nu au cum, ar fi bine sa fie asa. Apropo, pe SEAP in domeniul cercetarilor sociale au aparut doua licitatii. In Romania, nu se mai lucreaza cu politica publica,” a spus Marius Pieleanu, directorul Avangarde, la Antena 3.

La acest moment, din calculul guvernantilor rezulta ca sunt, in total, 500.000 de contracte de munca part-time. Obligatia de plata la acest nivel a contributiei la pensie si sanatate pentru contracte part-time este prevazuta, in noul program de guvernare, sa fie introdusa din luna august a acestui an. Initial, termenul avansat, prin programul de convergenta trimis in primavara la Comisia Europeana, era luna iunie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: