Dupa ce a infectat intreaga lume, China isi inchide granitele pentru a nu „importa” cazuri de coronavirus

externe

China a anuntat joi ca isi va inchide temporar frontierele pentru majoritatea strainilor, intr-un efort de a limita cazurile de coronavirus importate, a anuntat joi Ministerul de Externe chinez, informeaza agentiile AFP si DPA, citate de Agerpres.

Masura, care intra in vigoare de sambata (vineri la ora 16:00 GMT), cuprinde si exceptii, astfel ca cetatenii straini care vin in China pentru activitati economice, comerciale, stiintifice sau tehnologice, precum si titularii pasapoartelor diplomatice si de serviciu, pot solicita in continuare viza de intrare in China, la fel ca si persoanele ce se deplaseaza pentru urgente umanitare. Data pana la care este in vigoare aceasta masura nu a fost precizata.

China a anuntat in ultimul bilant 67 de noi cazuri de infectare cu coronavirus si inca 6 decese produse in cursul zilei de miercuri, toate aceste cazuri noi fiind importate. Niciun caz nu a mai fost semnalat in provincia Hubei, de unde s-a declansat epidemia, si de asemenea niciun caz de infectare locala in ultimele doua zile.

O alta decizie anuntata joi de autoritatile chineze, aplicabila de duminica, priveste limitarea transportului aerian extern. Astfel, fiecare linie aeriana din China va putea opera cate o singura ruta spre destinatii externe pe saptamana. In mod similar, orice companie aeriana din afara Chinei nu poate opera mai mult de o singura ruta spre si dinspre China pe saptamana.

Mai mult despre:

Comentarii: