Dupa ce a mai citit o data Codul Penal, ministrul Justitiei a gasit o „proportie injusta”: „Pedepsele nu sunt intotdeauna raportate la gravitatea faptei”

news

Ministrul Justitiei a declarat, marti, ca nu totdeauna Codul Penal are o proportie justa referitor la gravitatea faptelor raportat la limitele de pedeapsa, exemplificand prin faptul ca pedeapsa pentru sustragerea unui inscris e de pana la 7 ani, iar cea pentru omor din culpa este pana la 5 ani.

„In opinia mea, Codul Penal actual nu are o proportie totdeauna justa intre gravitatea faptelor si limitele de pedeapsa prevazute de lege”, a declarat, marti dimineata, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la sediul ministerului, noteaza Mediafax.

Toader a exemplificat prin pedepesele prevazute de legislatia actuala in ceea ce priveste sustragerea unui inscris si omorul din culpa.

„Daca vreti sa dau un exemplu, sustrage cineva un inscris, un document si pedeapsa este pana la 7 ani, ucide cineva din culpa o persana si pedeapsa este pana la 5 ani. Veti spune ca difera forma de vinovatie. Va voi raspunde ca difera si valoarea protejata pentru ca un inscris nu este mai important decat viata unui om”, a concluzionat ministrul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: