Dupa ce a sifonat documente interne la Antena 3, Inspectia Judiciara face acum scandal ca DNA si-a permis sa dea publicitatii concluziile raportului de control

news

Inspectia Judiciara apreciaza comunicatul de presa transmis, vineri, de DNA drept o noua tentativa de atragere a IJ „intr-un spatiu strain valorilor deontologice”, sustinand ca „astfel de manifestari emotionale” exced conduitei unui magistrat.

„Comunicatul de presa al Directiei Nationale Anticoruptie din 6 octombrie 2017 continand, printre altele, imputatii la adresa conducerii Inspectiei Judiciare privind gestionarea confidentialitatii unor documente vizand activitatea de inspectie realizata la aceasta unitate de parchet este o noua tentativa de atragere a Inspectiei Judiciare intr-un spatiu strain valorilor deontologice care ar trebui impartasite de toti cei care infaptuiesc actul de justitie”, se arata intr-un comunicat IJ.

Sursa citata considera ca asemenea manifestari nu pot fi temei pentru furnizarea unor informatii care nu sunt destinate publicitatii.

„Conducerea Inspectiei Judiciare apreciaza ca astfel de manifestari emotionale concretizate in acuze neintemeiate excedeaza conduitei pe care un magistrat trebuie sa o adopte in exercitarea atributiilor de serviciu si nu pot constitui temei pentru furnizarea unor informatii nedestinate publicitatii”, se mai arata in comunicat.

DNA a ales sa dea publicitatii concluzii are raportului de control dupa ce, intreaga zi de vineri, Antena 3 a prezentat distorisionat informatii din acest document.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a construit sentimentul de credibilitate si respect al legii, dand institutiei prestigiu si putere, si are calitatile necesare pentru a-si exercita in continuare functia de conducere, se arata in concluziile raportului de control al Inspectiei Judiciare (IJ), facute publice, vineri, de DNA.

Potrivit sursei citate, Kovesi a reusit sa eficientizeze activitatea DNA, rezultatele regasindu-se in statisticile pe anul 2016 si primul semestru al anului 2017, atat la nivelul intregii unitati, cat si la nivelul sectiilor si serviciilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: