Dupa ce a umilit o tanara romanca, ambasadorul Romaniei la Londra a trecut acum la amenintari: „Asemenea gesturi au costuri”

news

Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, o ameninta pe tanara jurnalista care a indraznit sa relateze experienta pe care a avut-0 cu acesta. „Va invata si domnisoara ca pe termen lung asemenea gesturi au costuri”, a scris Mihalache intr-o postare pe Facebook.

Maia Bondici, o tanara romanca stabilita la Londra, a povestit ca a fost umilita si batjocorita de ambasador in timp ce incerca sa ii ia un interviu. „Nici o avere sau pozitie pe lumea asta nu iti poate justifica aroganta, nesimtirea, indolenta si lipsa de respect. Oricat de bogat ai fi, ca esti regina, sau un ambasador, trebuie sa ramai umil si respectuos, in special fata de oamenii tai”, a spus romanca dupa intalnirea cu Mihalache. Ea a marturisit ca a plans dupa intalnirea cu ambasadorul.

Mihalache tine acum sa ii dea replica tinerei romance. In loc sa prezinte scuze scuze, ambasadorul a trecut la amenintari. „Va invata si domnisoara ca pe termen lung asemenea gesturi au costuri”, a scris Mihalache pe Facebook.

„O domnisoara, Maia Bondici, studenta la o facultate de jurnalism, a publicat un text care vizeaza persoana mea si as vrea sa fac unele precizari.

Domnisoara respectiva, fiind inscrisa ca stagiar la Ambasada Romaniei la Londra (!), mi-a solicitat, prin intermediul colaboratorilor, un interviu care sa ii serveasca la elaborarea lucrarii de licenta. Asadar, nu vorbim de un ziarist, ci de un student caruia eu consider ca am dorit sa ii fac un serviciu, ajutandu-l la elaborarea lucrarii de licenta. Tema mi s-a parut interesanta: impactul presei britanice asupra comunitatii romanesti. De aceea am acceptat, desi interviurile stiintifice de acest tip nu fac parte din fisa postului meu de ambasador.

Am tratat acest interviu mai degraba de pe pozitia de profesor, fost ziarist si specialist in analiza politica in raport cu un student. Am crezut ca doreste sa invete din experienta mea. Poate de aceea mi-am permis sa-i dau anumite sugestii. Discutia, la care au asistat si colaboratorii mei, a fost civilizata. Desi mi s-a parut deplasata atitudinea de a imi da mie lectii…

De aici si pana la story-ul construit de studenta este o cale lunga. Mi se pare ca ceea ce a facut este complet lipsit de bun simt si de deontologie. Dupa aceasta poveste, nu as mai angaja-o ca reporter sau redactor, nici macar ca taxator de bilete… Sunt lucruri care se fac si lucruri care nu se fac atunci cand cineva iti acorda timp si incredere. Desigur, a instrumenta asemenea atacuri poate crea notorietate pe termen scurt. Va invata si domnisoara ca pe termen lung asemenea gesturi au costuri.

PS: Pentru curiosi: de luni de zile fumez tigari marca IQOS, permise de lege. Nu orice scoate fum este neaparat ilegal…”, a scris Dan Mihalache.

Screen Shot 2017-03-26 at 15.32.42

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: