Dupa ce au improscat invective la mitingul PSD, Dancila si Tariceanu s-au recules la manastire cu Patriarhul Daniel – Video

news

Cateva mii de persoane au participat, duminica, la slujba de resfintire a Bisericii Manastirii Dealu din Dambovita, slujba ce a fost oficiata de Patriarhul BOR, Daniel, impreuna cu Arhiepiscopul Targovistei, Nifon, si un sobor de preoti.

”Anul acesta, 2018, anul omagial al unitatii de credinta si de neam, este nu doar un popas de comemorare si de recunostinta, ci este si o chemare la innoire spirituala si lucrare misionara crestina atat pentru clerici, cat si pentru mireni, pentru a cultiva comuniunea sau unitatea si demnitatea romanilor din tara si de pretutindeni. Astazi, cu prilejul binecuvantat al sfintirii Bisericii Manastirii Dealu si a comemorarii solemne a domnitorului Mihai Viteazul, felicitam pe Inaltpreafintitul parinte mitropolit Nifon (…) pentru ca a initiat si sustinut ample lucrari de consolidare si restaurare a intregului ansamblu arhitectonic al Manastirii Dealu, a bisericii si a chiliilor, de asemenea a reamenajat Muzeul Manastirii Dealu”, a spus Patriarhul Daniel.

La eveniment au fost prezenti premierul Viorica Dancila, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, ministrii Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Valentin Popa, George Ivascu, Mihai Fifor, parlamentari de Dambovita, oficialitati locale, precum si foarte multi credinciosi.

”Unitatea poporului roman este strans legata si de credinta si de Biserica. Manastirile si cei care le ingrijesc au jucat un rol important in formarea poporului roman, sunt definitorii pentru cultura si traditiile noastre, care ne fac unici ca neam. (…) Pentru ca anul acesta sarbatorim Centenarul Marii Uniri cred ca este obligatoriu pentru noi sa luam exemplu de la inaintasii nostri, sa ne inspiram mai mult din invataturile crestine in actiunile noastre, sa lasam deoparte supararile de orice fel, sa ne tratam unii pe altii cu mai multa blandete, cu mai multa intelegere si cu mai multa iubire, sa fim uniti in protejarea valorilor si credintelor care ne reprezinta”, a afirmat premierul Viorica Dancila.

Un moment special, la finalul evenimentelor liturgice, a constat in defilarea Brigazii 30 Garda ‘Mihai Viteazul’.

Resfintirea bisericii manastirii are loc dupa ce in perioada 2010 – 2018 au avut loc lucrari de consolidare si restaurare a intregului ansamblu monahal.

”Cea mai importanta necropola voievodala munteana si loc de pelerinaj national, Manastirea Dealu este ctitoria Voievodului Radu cel Mare (1495-1508), construita pe locul unei biserici ce dateaza din vremea Voievodului Mircea cel Batran. Aici si-a desfasurat activitatea celebrul Ieromonah Macarie, cel care a tiparit primul Liturghier ortodox din lume, in anul 1508, si tot aici se afla depus intr-un sarcofag, in pronaos, capul primului mare intregitor de tara, Mihai Voievod Viteazul”, potrivit unei informari a Arhiepiscopiei Targovistei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: