Dupa ce i-a facut „prosti” pe manifestantii din Piata Victoriei, Radu Herjeu si-ar putea pierde functia: „Lipsa de respect fata de niste cetateni care au protestat pasnic”

news

Presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu (PNL), ii cere lui Radu Herjeu, membru al CNA, sa isi prezinte demisia dupa ce i-a catalogat drept „prosti” pe protestatarii din Piata Victoriei.

„Urmare a avalansei de reactii aparute in mass-media dupa afirmatiile revoltatoare facute pe o retea sociala de catre domnul Radu Herjeu, membru titular in Consiliul National al Audiovizualului, fac urmatoarele precizari:

In calitate de Presedinte al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, apreciez reactiile virulente alte domnului Radu Herjeu, propus de grupurile parlamentare ale PSD ca membru al CNA, ca fiind ofensatoare, inacceptabile si neconforme cu functia pe care o ocupa. Luarile de pozitie recente ale acestuia, potrivit carora ‘important este sa scoatem prostii in strada pentru apocalipse inventate’ sau ‘propaganda simpla si grosolana se adreseaza prostilor’ sunt in opinia mea, mostre evidente de partizanat politic, total incompatibil cu atributiile care ii revin din functia de membru al Consiliului National al Audiovizualului.

Derapajele uriase ale domnului Herjeu, care teoretic ar trebui sa vegheze la respectarea de catre mass-media a tuturor normelor privind informarea corecta, aduc prejudicii grave de imagine institutiei pe care o reprezinta. CNA nu trebuie compromis prin astfel de comportamente si nici nu trebuie sa devina piesa a vreunui aparat politic de propaganda. Prin atitudinea sa publica, domnul Radu Herjeu s-a asezat in mod intolerabil de partea unei tabere politice, afectand grav in acest mod credibilitatea autoritatii in slujba careia se afla. Comportamentul recent al acestui domn pune semne serioase de intrebare asupra scopului numirii domniei sale la CNA.

Aceasta atitudine partinica pare a fi mai degraba o dovada de rasplata prin loialitate politica fata de cei care l-au nominalizat decat o dovada de eficienta, competenta si respect fata de institutia pe care o reprezinta.

Din aceste considerente, solicit in mod imperios demisia de urgenta a domnului Radu Herjeu din functia de membru titular in cadrul CNA. Lipsa de respect fata de niste cetateni care au protestat pasnic intr-o tara democratica, manifestata prin demersuri grosolane de partizanat politic, nu este nici pe departe potrivita cu statura profesionala de membru al unei autoritati care tocmai asta ar trebui sa promoveze: respectul fata de normele legale, independenta politica si corectitudine.

Pe aceasta cale, il anunt public pe domnul Radu Herjeu ca in situatia in care nu isi va prezenta demisia in cel mai scurt timp, la inceputul sesiunii parlamentare, in calitate de presedinte, il voi convoca la audieri in cadrul Comisiei pentru cultura, arte mijloace de informare in masa, comisie care are atributii de monitorizare a activitatii CNA, pentru a oferi explicatii in legatura cu declaratiile sale revoltatoare”, arata Gigel Stirbu intr-un comunicat de presa.

Radu Herjeu, fost prezentator de stiri in trustul lui Voiculescu, sustine ca propunerile de modificare a legilor justitiei, anuntate de Tudorel Toader, sunt benefice si ii numeste pe protestatari dept „prosti”, „disperati” si „tefelei”.

Iata cateva dintre mesajele lui Herjeu, care are rang de secretar de stat:

„Nu reusesc sa inteleg ce om sanatos la cap ar avea vreo problema cu propunerile de modificare a legilor justitiei? Cine nu ar fi de acord ca sefii procurorilor sa fie alesi de procurori, nu de un om politic ajuns presedinte? Cine nu e de acord ca magistratul care a dat o decizie proasta care a dus la condamnarea Romaniei la CEDO sa si plateasca? Cine nu e de acord ca, inainte de a ocupa o functie importanta in magistratura, sa ai suficienti ani de experienta in spate? Care e problema daca organul de control va fi scos de sub controlul celor pe care, teoretic, ii controleaza? A, inteleg de ce propagandistii se dau de ceasul mortii. Dar eu vorbeam de oameni sanatosi la cap”.

„Eu inteleg ca presedintele e disperat sa nu piarda una din cele doua parghii prin care poate influenta ceva in tara asta (cealalta fiind numirea sefilor de servicii secrete), dar chiar n-a gasit un consilier ceva mai inteligent care sa injghebe unele argumente mai putin penibile impotriva schimbarii legilor justitiei? Cica numirea procurorilor sefi de catre CSM diminueaza rolul CSM!!!??? Iar faptul ca nu-i mai numeste un om politic dupa cum il taie capul (indiferent de avizul CSM), la propunerea ministrului justitiei, ci chiar forul lor profesional, la propunerea aceluiasi ministru al justitiei, inseamna politizare!!!”.

„Citesc toate isterizarile disperatilor ca se schimba legile justitiei: polticieni, magistrati afiliati, ‘analisti’, propagandisti sau simpli tefelei! Caut infrigurat, cu disperare, aproape, un argument! UNUL singur, logic si de bun simt! Nimic, Absolut nimic! Doar aceleasi si aceleasi sloganuri inepte si goale de orice ratiune, acelasi apel la idiosincraziile emotionale ale masei de manevra, aceleasi zgandariri ale spaimelor de o apocalipsa nedefinita! PS. Va rog eu, daca vreunul dintre voi are un astfel de argument, sa mi-l dea! Chiar sunt interesat de el!”.

„Chiar sunt curios daca, fara Coldea si Anaconda, propagandistilor le va mai iesi „mobilizarea” din iarna. In fond, nu cred ca au emigrat chiar toti inteligentii care au fost convinsi ca abuzul in serviciu inseamna hotie si/sau coruptie! Ei abia asteapta sa ingurgiteze imbecilitatea ca numirea sefului DNA de catre CSM si nu de catre un om politic inseamna, de fapt, politizare”.

„Propaganda simpla si grosolana, pe baza de minciuna ordinara, pentru ca se adreseaza prostilor! Ce conteaza ca NU Ministerul Justitiei ar urma sa numeasca procurorul general DNA, sa aleaga seful DIICOT si sa desemneze procurorul general, ci CSM?! Important e sa scoatem prostii in strada pentru ‘apocalipse’ inventate! PS. Jegul asta umbla pe net si e, evident, rostogolit de propagandisti si de prostii care habar n-au despre ce e vorba in realitate”.

Screen Shot 2017-08-25 at 18.35.15

Dupa aparitia acestor mesaje pe aktual24.ro, Herjeu a negat ca i-ar fi catalogat „prosti” pe protestatari.

herjeu

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: