Categories: politica

Dupa ce PSD i-a bagat pumnul in gura, un deputat anunta masuri radicale: „La sedinte voi avea o portavoce, mai puternica decat statia de sonorizare”

Deputatul USR Ion Stelian Cristian anunta ca va merge in Parlament cu o portavoce, pentru ca reprezentantii PSD din fruntea Camerei Deputatilor si a comisiilor parlamentare il impiedica sa vorbeasca.

DEpuatul a fost printre putinii care, marti, au criticat dur votul prin care PSD a desfiintat conflictul de interese.

„Astazi democratia noastra a mai facut un pas inapoi. PSD-ul a reusit ‘sa casapeasca’ in cele din urma conflictul de interese. Au redenumit infractiunea si au ciuntit textul, astfel incat, pe viitor, un functionar public va putea participa, in exercitarea functiei sale, la luarea oricarei decizii prin care sa il favorizeze pe un fost partener de afaceri, pe un fost angajat sau angajator, pe orice persona din partea careia a beneficiat sau beneficiaza de foloase de orice natura. S-a cam terminat cu conflictul de interese… e liber la combinatii!

Am criticat de la tribuna Parlamentului aceasta piedica pusa luptei imporiva coruptiei, reamintind ca in anul 2006 am introdus conflictul de interese in legislatia noastra penala ca o conditie de aderare la Uniunea Europeana. Dupa 11 ani se pare ca nu ne mai este bine in UE si ne abatem de la linia pe care am pornit. Am criticat dublul limbaj pe care il foloseste puterea actuala prin care pe de o parte sustine ca sprijina lupta impotriva coruptiei, iar pe de alta parte, in concret, adopta legi care saboteaza acessta lupta”, a scris Ion Stelian Cristian pe Facebook.

El anunta totodata ca va merge inarmat in Parlament cu o portavoce pentru ca reprezentantii PSD il impiedica sa vorbeasca.

„Iar acest regres legislativ de astazi nu este, din pacate, singura problema grava. Ni s-a demonstrat inca o data de catre PSD ca nu sunem parte a unei democratii autentice in care ‘majoritatea decide, iar opozitia se exprima’ pentru ca nu ni se respecta nici macar acest drept la cuvant, ceea ce este de neacceptat. Dupa mai multe afirmatii pe care deputatul Marton Arpad le-a facut la adresa mea, solicitarea regulamentara de drept la replica nu a incuviintata de presedintele de sedinta PSD, Vlase Gabriel.

Acelasi abuz se manifesta si in cadrul Comisiei juridice unde, in momentul in care sustinerile noastre nu sunt pe placul puterii, ni se ia dreptul la cuvant. Acelasi abuz il regasim si la nivel local unde nu se permite dreptul la cuvant participantilor la sedintele de consiliu local conduse de PSD. Dau ca exemplu situatia din Bucuresti si Constanta.

In aceste conditii, in care te afli pus in fata unui abuz nu iti ramane decat sa te resemnezi si sa te intorci umil in banca, sau … sa vorbesti mai tare. Drept pentru care, la viitoarele sedinte de plen si de comisie voi avea asupra mea o portavoce, un pic mai puternica decat statia de sonorizare a Parlamentului. Nu de alta, dar trebuie sa ne facem auziti, altfel nu mai avem democratie!”, a promis deputatul USR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

3 ore ago

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului spune ca Papa Francisc va vizita Turcia anul viitor

Papa Francisc planuieste sa viziteze Turcia anul viitor pentru a marca aniversarea Primului Sinod de…

3 ore ago

CTP, enervat dupa ce l-a vazut pe Burduja complimentandu-se cu Piedone: „Vrea sa se dea bine pe langa Voiculescu-Varanu, in nadejdea ca mai pica ceva…”

Cristian Tudor Popescu ii face un portret deloc magulitor lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la…

17 minute ago

Premierul slovac Fico ramane in stare grava, dar stabila, poate vorbi

Premierul Slovaciei, Robert Fico, ramane in stare grava, dar stabila si poate vorbi putin, a…

3 ore ago

Rusia l-a expulzat pe atasatul militar britanic dupa ce Marea Britanie l-a expulzat pe omologul sau rus

Rusia a declarat, joi, ca il expulzeaza pe atasatul britanic al apararii si a promis…

58 de minute ago