Dupa Dancila, s-a trezit si Carmen Dan: „Guverneaza minciuna si impostura. Fac sedinte noaptea, ca hotii”

politica

Senatoarea PSD Carmen Dan lanseaza un val de critici la adresa Guvernului PNL, sustinand ca „nu se majoreaza pensii, nu se maresc alocatii, se ingheata salarii, nu se finanteaza proiectele mari de infrastructura demarate de guvernele PSD”. Ea face si numeroase referiri la Klaus Iohannis.

„Cand guverneaza minciuna si impostura… Avem de ceva timp guvernului ‘lui’. Suntem victoriosi? Suntem bine? Intrebari retorice, desigur, pentru ca in fiecare zi realizam, constientizam si simtim ‘succesele’ acestui guvern. In fiecare zi ne lovesc in fata minciuna si incompetenta. Au spus ca nu vor modifica legea salarizarii si legea pensiilor. Au promis transparenta totala si consultare publica. Au promis…

Ne ofera, in schimb, sedinte de guvern noaptea, ‘ca hotii’, unde, in totala transparenta si consultare intre ei, le dau romanilor realitatea intoarsa a promisiunilor: nu se majoreaza pensii, nu se maresc alocatii, se ingheata salarii, nu se finanteaza proiectele mari de infrastructura demarate de guvernele PSD (va amintiti cum tipau ca din gura de sarpe ca Romania nu are autostrazi? #sieu).

Astea toate in timp ce guvernul se imprumuta miliarde de lei la banci, bani platiti de romani. De toti romanii! ‘Ai lui’, in aceeasi ‘totala transparenta’, si-au asumat aprobarea bugetului, sfidand cu nerusinare Constitutia.

Cu nonsalanta ne arata ca se poate schimba structura anului scolar intr-un stil heirupist si ca nu le pasa ca propriii nostri copii sunt cobaii experimentelor unui ministru.

Suntem sub media UE ca speranta de viata, dar ne propun sa ne pensionam ‘optional’ la 70 de ani…

Au inceput aceasta guvernare jucandu-se cu nervii si chiar cu inteligenta romanilor. Continua sa o faca! Ei chiar cred ca le este permis orice!

Un alt exemplu este ca la preluarea guvernarii au reorganizat structura guvernului.

Avem acum 16 ministere.

N-ar fi un lucru rau, daca ar fi interes pentru respectarea legii. Pentru ca legal ar fi fost ca imediat dupa restructurarea aparatului guvernamental sa se intervina cu hotarari de reorganizare a ministerelor. Asa ca intreb: cum s-au platit pana acum salariile angajatilor din aceste ministere, daca inca nu exista Hotarari de Guvern de reorganizare pentru fiecare minister in parte? Cum a fost posibil sa se angajeze secretari de star fara numar daca nu exista organigrame aprobate in urma reorganizarii?

Cum naiba, de exemplu, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) care nu se mai numeste asa, ci Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA), primeste totusi bani la rectificare ca MDRAP!?

De fapt, am inteles cum! Este evident ca ei mai cred ca fiind ai ‘lui’, din guvernul ‘lui’, pot orice! Iar eu cred ca doar ei mai cred!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Tot astazi, dupa o lunga perioada de tacere, a inviat si fostul premier PSD Viorica Dancila. Ea sustine ca declaratiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind ” cresterea varstei de pensionare” sunt „aberante”.

„Declaratiile Ralucai Turcan si ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind cresterea varstei de pensionare la 70 de ani sunt pur si simplu aberante, in conditiile in care speranta de viata in Romania este de 75 de ani. Guvernul isi mai arata o data uriasul dispret pe care il poarta varstnicilor si pensionarilor, carora insista sa le refuze dreptul la o viata linistita si la pensia pentru care au cotizat in timpul anilor de munca.

Doamna ministru, nu puteti forta oamenii sa munceasca pana la 70 de ani doar ca sa nu mai fie nevoie sa le platiti pensiile! Pensia este un drept, nu o pomana, doamna ministru. Ati aratat inca o data ca nu cunoasteti realitatile din societatea romaneasca si ca nu va pasa catusi de putin de oameni!”, a scris Dancila pe Facebook.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a revenit joi cu noi detalii despre cresterea varstei de pensionare, la cerere, la 70 de ani, pentru anumite categorii sociale. Alexandru a precizat ca a dus acest subiect in discutie dat fiind schimbarile de la nivel european privind cresterea varstei de pensionare, adaugand ca, in acest moment, Guvernul „e departe de a lua o decizie”.

„Am inceput sa documentam subiectul. Nu cred ca e de luat o decizie fara o dezbatere. Personal, intre speranta de viata si pensionare, merita mai intai sa facem o dezbatere. Sa vedem dezbaterile mai intai. Suntem departe de a lua o decizie.

Insa am vazut la nivel european intentia de a genera o schimbare in aceasta privinta si m-am simtit datoare sa discutam si noi. In functie de cum reactioneaza societatea, vom trece la masurile care se impun. O sa fie un impact in sistemul public mai mult decat in cel privat. Nu ma grabesc sa va anunt niste decizii din moment ce nu sunt”, a declarat Violeta Alexandru in cadrul unei conferinte.

Mai mult despre: ,

Comentarii: