Dupa Dragnea, si Nichita scapa din puscarie. Judecatoria Botosani a decis sa-l elibereze dupa ce a executat doar un an din cinci

news

Magistratii Judecatoriei Botosani au admis, vineri, punerea in libertate a fostului primar al municipiului Iasi Gheorghe Nichita, care executa o condamnare de cinci ani de inchisoare, insa decizia nu este definitiva.

„Admite propunerea formulata de Penitenciarul Botosani privind liberarea conditionata a condamnatului Nichita Gheorghe, in prezent detinut in Penitenciarul Botosani, din executarea pedepsei de 5 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucuresti (…). Dispune liberarea conditionata a condamnatului Nichita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii (…) emis de Tribunalul Bucuresti (…). Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare”, se arata in hotararea Judecatoriei Botosani, citat de Agerpres.

Gheorghe Nichita se afla incarcerat in Penitenciarul Botosani. El a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, dupa ce ar fi cerut si primit mita 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iasi.

Nichita a ajuns in penitenciar pe 5 august 2020. Pe 29 septembrie 2020, magistratii Tribunalului Iasi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani si doua luni de inchisoare intr-un alt dosar, insa sentinta nu este definitiva.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: