Dupa Dragnea, si Tariceanu nu stie cum sa se spele pe maini mai repede de gratierea coruptilor. Mesaj adresat parlamentarilor Coalitiei

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca proiectul de lege privind gratierea unor pedepse va intra in sedinta plenului de luni pentru a fi retrimis la Comisia juridica unde va fi adoptat in forma avansata de Guvern.

„Am facut propunerea pentru adaugarea pe ordinea de zi a proiectului legii gratierii, avand in vedere ca, la Comisia juridica, s-a intocmit raportul. Punctul de vedere pe care l-am exprimat, al coalitiei PSD-ALDE, este ca vom cere in plen retrimiterea proiectului la comisie, pentru ca proiectul sa fie adoptat in forma avansata de Guvern. E forma pe care o sustinem si dorim ca, din aceasta perspectiva, lucrurile sa fie extrem de clare, mai ales dupa turbulentele care au avut loc saptamana trecuta”, a afirmat Tariceanu, la finalul sedintei Biroului permanent al Senatului.

Intrebat de ce se intentioneaza a se reveni la forma Guvernului, presedintele Senatului a spus ca nu este de acord cu gratierea extinsa a faptelor de coruptie si nici cu alte modificari survenite asupra textului in comisie.

„Nu sustinem acele formule care au fost la un moment dat aprobate — e adevarat dupa aceea s-a revenit la nivelul comisiei — de gratiere extinsa pentru faptele de coruptie. Vreau sa spun foarte clar, fara niciun fel de echivoc: nu sustinem acest punct de vedere. (…) S-au facut si alte modificari pe care nu le consideram a fi oportune”, a explicat Tariceanu.

Si Dragnea a declarat luni ca este profund nemultumit de amendamentele adoptate in Comisia Juridica.

„Nu numai eu, majoritatea suntem nemultumiti de ce s-a intamplat acolo. (…) Daca nu mai am autoritate in partid, o sa vad, o sa plec si o sa ma apuc de pescuit in mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente sa nu fie adoptate. Vreau sa discutam transparent in CEx, ca li s-a spus ca e in regula cu acel amendament. Cand au vazut pozitia mea si-au dat seama ca de fapt nu era o informatie corecta”, a sustinut Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: