Dupa GSP, Voiculescu vinde tot? Gadea, precizari la Antena 3: „Azi am avut un dialog cu proprietarii acestui trust”

news

Dupa ce familia Voiculescu a decis sa vanda Gazeta Sporturilor catre Ringier, directorul Antena 3, Mihai Gadea, a tinut sa infirme „zvonurile” ca si Antena 3 ar fi de vanzare.

”Sunt foarte fericit ca fac parte din acest trust. Fara sa gresesc cred ca este cel mai special trust din Romania. Din aceasta stire este adevarat ca s-a vandut Gazeta Sporturilor. Azi am avut un dialog cu proprietarii acestui trust, iar aceasta stire e falsa. Antena 1 nu se vinde, in ciuda ofertelor care vin”, a declarat Mihai Gadea la „Sinteza zilei”.

Intact Media Group a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu Ringier Sportal, un joint venture intre Ringier Romania si Sport Media Group din Bulgaria, privind tranzactia legata de brandul „Gazeta Sporturilor”. Tranzactia include editiile print (cu o medie de vanzari de 20.000 de exemplare zilnic) si online, gsp.ro (cu 3,5 milioane de unici lunar), si asigura transferul echipei.

Surse din trustul Intact au declarat pentru G4Media.ro ca Dan Voiculescu si fiicele sale iau in calcul si o posibila vanzare a Antenei 1 daca va exista o oferta ”serioasa” din punct de vedere financiar din partea unui trust strain de media.

In acest moment are loc o analiza interna a activelor Antena Group (toate televiziunile din trust – Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, cu exceptia Antenei 3), potrivit surselor citate, cu scopul ca actionarii sa aiba o evaluare realista a valorii de piata.

De altfel, familia Voiculescu l-a numit director al Antena Group in luna martie pe George Ureche, un executiv care are un bun istoric de tranzactii reusite. El a lucrat timp de 8 ani in PwC (2000-2005 si 2015-2018) si 10 ani in grupul MediaPro, unde a gestionat vanzarea radiourilor si a studiourilor de film ale grupului. La Antena Group, George Ureche ar avea rolul de a pregati terenul pentru o eventuala tranzactie daca apare o oferta convenabila pentru familia Voiculescu.

In 2007 a mai existat o oferta pentru achizitia Antena 1 din partea concernului german RTL, dar propunerea initiala de 400 milioane de euro a fost refuzata de Voiculescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: