Dupa incidentul de la o scoala din Bucuresti, un nou caz similar, la Iasi: o tanara de 18 ani, acuzata ca ar fi violat o fetita de doar 8 ani

news

viol, fetita, Iasi, plasament

Dupa cazul de la Bucuresti, in care un baietel de 8 ani ar fi fost violat de un coleg chiar in scoala, un incident similar si la fel de socant pare sa fi avut loc la Iasi. Desi intamplarile au avut loc in urma cu doi ani ele au intrat abia acum in atentia anchetatorilor. Cotidianul local Buna ziua, Iasi, care a scris despre acest caz socant, a dat nume fictive pentru a proteja persoanele implicate.

Alina era adolescenta in urma cu doi ani si se afla in plasament la o familie din comuna ieseana Fantanele. In grija aceleiasi familii, una respectata in comunitate, era si Alexandra, o copila de 6 ani. Nimeni nu credea ca in casa acestora s-ar putea intampla ceva neobisnuit. Lucrurile aveau sa se schimbe radical cand Alexandra, copila ce acum are 8 ani, a povestit prin ce a trecut la Fantanele. Micuta se afla in plasament la o alta familie, in comuna ieseana Ceplenita, dar se pare ca nu a uitat ce a trait.

Aceasta a povestit ca Alina, care acum a devenit majora, ar fi violat-o in repetate randuri. Imediat, au fost alertate autoritatile, iar o ancheta este in desfasurare. Primarul comunei Fantanele, Sorin Chelaru, spune ca tanara care ar fi abuzat-o pe copila ar avea probleme psihice.

„Familia in careau stat cele doua fete este una respectata la noi in comuna. Intr-adevar, din ce stiu, au avut doua fete in grija, dar la un moment dat au fost despartite. Fata cea mica a ajuns la o alta familie. Cea mare este majora acum, dar ea are niste probleme de natura psihica. Eu nu ma pot pronunta, nu stiu daca au existat faptele astea. Daca fata cea mica a povestit asta, trebuie verificat. Din ce am inteles, povestea asta ar fi fost in urma cu doi ani. De ce a aparut acum? Nu stiu ce sa zic”, a spus Sorin Chelaru, primarul comunei Fantanele.

„Este un caz in lucru. Politia inca nu a finalizat cercetarile, fiind totusi vorba despre o persoana adulta, cu grad de handicap grav, cu insotitor. Fata care se presupune ca a fost abuzata este in siguranta alaturi de fratii ei, la un amplasament, iar femeia care ar fi abuzat-o este la «Socola», pentru investigatii”, au transmis reprezentantii DGASPC Iasi.

Toata aceasta poveste a fost tinuta departe de ochii comunitatii din Fantanele. Localnicii nu stiu nimic despre ce s-ar fi petrecut in casa ce le-a adapostit pe cele doua fete.

„Nu s-a auzit prin sat nimic. Stiu ca stateau doua fete la ei si, dupa, aia mica a plecat, dar nu stiu care este motivul. Parca nu-mi vine sa cred, dar cu omul care are ce are cu capul nu te poti pune. Ma gandesc ca fetita aia nu vorbea, daca nu era ceva. Acum, Dumnezeu stie. Copii chinuiti, fara familii, de asta se intampla tot ce se intampla”, a spus o femeie care sta in apropiere de casa unde au locuit fetele o vreme.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: