Dupa lansarea ICBM-ului nord-coreean SUA si Coreea de Sud au raspuns prin exercitii militare care au implicat un bombardier strategic B-52H

externe

Coreea de Sud si Statele Unite au efectuat, joi, exercitii aeriene combinate, care au implicat cel putin un bombardier strategic american B-52H, deasupra Peninsulei Coreene, au declarat sefii de stat major interarme (JCS) din Seul, la o zi dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta balistica intercontinentala (ICBM), potrivit agentiei Yonhap.

Mass-media de stat nord-coreeana a confirmat ca tara a lansat miercuri un ICBM Hwasong-18 cu combustibil solid, ridicand tensiunile deja accentuate de acuzatiile nordului de la inceputul acestei saptamani, potrivit carora aeronave militare de spionaj americane au trecut in zona sa economica exclusiva.

In cadrul exercitiilor, Seulul a desfasurat luptatori F-15K, in timp ce SUA au trimis si avioane F-16, a spus JCS, fara a preciza unde a avut loc exercitiul.

Potrivit unui comunicat al JCS, exercitiile au demonstrat hotararea SUA de a-si indeplini angajamentul de „descurajare extinsa”, adaugand ca alianta celor doua tari va continua sa realizeze „pacea prin putere” pe baza capacitatilor lor „covarsitoare”.

Descurajarea extinsa se refera la angajamentul Americii de a folosi intreaga gama de capacitati militare, inclusiv nucleare, pentru a-si apara aliatul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: