Dupa moartea sa intr-un accident de elicopter, apar amanunte socante despre trecutul sangeros al „Macelarului din Teheran”

externe

Ebrahim Raisi, trecut, sangeros, calau, Teheran, torturi, detinuti politici, minori

Fostul presedinte iranian Ebrahim Raisi a fost unul dintre cei mai inversunati inamici ai reformelor, activitatea sa politica vizand reprimarea sangeroasa a oricarei voci disidente din tara sa, releva presa internationala, citata de Nexta.

Raisi se afla in functia de presedinte al Iranului din 3 august 2021. El era un reprezentant al aripii extrem de conservatoare din politica iraniana, sustinea o islamizare si mai mare a societatii, restrictii asupra drepturilor femeilor si controlul total al statului teocratic asupra internetului.

Raisi a fost anterior procuror la Hamadan, procuror la Teheran si procuror general al Iranului.

In fiecare dintre aceste functii, el a participat activ la represiunea in masa a opozantilor regimului ayatolahilor. Raisi a pronuntat sentinte de condamnare la moarte, a participat personal la sedinte de tortura si a supravegheat executiile disidentilor politici.

Raisi a fost unul dintre cei patru oameni implicati in executiile in masa ale detinutilor politici iranieni din 1988. Apoi, timp de cinci luni, mii de prizonieri de constiinta din intreaga tara au fost rapiti si executati fara a avea parte de un proces corect. Multi dintre cei ucisi au fost anterior torturati si abuzati in moduri socante.

De asemenea, fostul presedinte a supravegheat personal executia minorilor si torturarea brutala a prizonierilor iranieni, inclusiv prin amputari facute pe viu.

Nu este de mirare ca inca de atunci viitorul presedinte al Iranului a fost supranumit „calaul din Teheran”.

Ebrahim Raisi a vizitat Rusia de mai multe ori in calitate de presedinte al Iranului, inclusiv dupa inceperea invaziei pe scara larga a Rusiei in Ucraina. Rusia cumpara arme din Iran, in special drone de atac de tip Shahed, folosite pentru atacuri in masa asupra oraselor ucrainene.

Cel mai probabil Raisi si anturajul sau de la bordul elicopterului prabusit ieri au avut parte de o moarte agonizanta, deoarece cadavrele care au fost gasite la locul prabusirii erau aproape complet arse.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: