Dupa o lunga tacere, Crin Antonescu spune ce simte fata de Klaus Iohannis

politica

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a acordat un interviu postului B1 TV, dupa o lunga perioada de tacere. El a vorbit despre relatia cu Klaus Iohannis, despre motivele renuntarii la politica, insa nu l-a uitat nici pe Victor Ponta.

Antonescu a negat ca ar avea resentimente in legatura cu Klaus Iohannis. „Sunt departe de a-i purta vreo ranchiuna lui Klaus Iohannis, ba chiar il astept!”, a spust fostul presedinte interimar al Romaniei, care a mai spus ca alegerea lui Iohannis in noiembrie 2014 a reprezentat „o mare bucurie”.

Antonescu a povestit si cum a ajuns Iohannis sa candideze la Presedintie din partea PNL. “In preajma, sau chiar imediat dupa inceputul campaniei electorale pentru europarlamentare eu am avut o discutie cu Klaus Iohannis in care l-am intrebat. Eram numai noi doi. L-am intrebat, foarte sincer, daca totusi nu am putea sa luam in discutie, strict teoretic deocamdata, ipoteza unei candidaturi a domniei sale”, a spus Crin Antonescu.

Raspunsul lui Klaus Iohannis?. “Ca nu”. “Ferm, asa sec, in stilul lui?”, a intrebat moderatorul. „Da, sigur”, a raspuns Antonescu.  “Relatiile mele cu Klaus Iohannis erau, in acesti ani, nu foarte multe, nu foarte intense, dar foarte clare. Cristal. Nu era un om pe care sa-l intrebi de sapte ori un lucru”, a punctat fostul sef al PNL.

Discutia s-a repetat dupa ceva timp. “Cand eu am demisionat de la partid, l-am mai intrebat o data pe Klaus Iohannis atunci, dupa aceste intamplari,  l-am mai intrebat inca o data ce mai crede despre povestea respectiva ( n.r. -despre candidatura la Presedintie). De aceasta data mi-a dat un raspuns evaziv, recunosc ca nu am fost foarte fericit”, isi aminteste Crin Antonescu, citat de EVZ.

Antonescu a povestit si despre motivele renuntarii sale la politica. „A survenit o conjunctura care este pana la urma una foarte deschisa, in ciuda ideii pe care multi preocupati de caz o au, de a cauta vreo conspiratie, de a cauta ceva ascuns, de a cauta un mister in povestea asta, lucrurile sunt foarte simple. Pe de alta parte, fiecare om intra in politica cu anumite motivatii: din vocatie, ceea ce nu cred ca e cazul, din dorinta de a fi cineva important in societate, dorinta legitima de altfel, dar nu a fost asta motivatia mea, din dorinta de a se instari. Revenind la motivatie, eu am intrat intr-un fel pentru a ma exprima, pentru a comunica. Sunt diferite forme de comunicare”, a declarat Crin Antonescu.

El crede ca si Ponta trebuia sa renunte la functiile sale politice dupa pierderea alegerilor prezidentiale, asa cum a procedat el dupa europarlamentare.

„Dupa parerea mea, dar conteaza asta foarte putin, si Victor Ponta ar fi trebuit sa demisioneze in momentul in care a pierdut prezidentialele, chiar daca a doua zi, in conditiile in care partidul il sustinea si avea o majoritate, putea merge la Cotroceni la noul presedinte sa reclame mandatul de premier, dar noi vorbim aici de niste acte simbolice”, a completat Crin Antonescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: