Categories: politica

Dupa victoria PSD, Iliescu anunta pe cine vrea PREMIER din toamna. Tot un penal

Presedintele de onoare al PSD a declarat, pentru Digi24, ca spera intr-un rezultat la fel de bun si la alegerile din toamna, pentru ca PSD sa formeze noul Guvern. Mai mult, Liviu Dragnea ar putea deveni premierul Romaniei, in opinia presedintelui de onoare al PSD.

Ion Iliescu considera ca Liviu Dragnea ar putea fi premierul propus de PSD in toamna, chiar daca a fost condamnat definitiv in dosarul Referendumul.

„Ar trebui judecat de la caz la caz, ce inseamna probleme cu justitia, adica pentru ce a fost judecat Dragnea? Ca a chemat lumea la vot? Nu asta e datoria unui partid si a unui partid politic?. Sunt unele asemenea masuri de-a dreptul aberante. Eu cred ca el trebuie si apreciat”, a spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu a mai a declarat ca daca si-ar dori sa devina premier, Liviu Dragnea ar avea „toate calitatile necesare” si a subliniat ca condamnarea sa nu reprezinta un impediment.

„Depinde ce vrea si el. Nu stiu daca isi doreste.E un om cu toate calitatile necesare pentru asa ceva, are si experienta politica de partid. A condus si o organizatie judeteana care se mentine la un nivela preciabil, a fost in Guvern, a dovedit calitati din acest punct de vedere. Si in fruntea partidului este apreciat, deci are toate calitatile necesare. Condamnarea e aberanta, pentru ce e omul judecat? A incalcat legea cu ceva? I se reproseaza ca a indemnat lumea sa iasa la vot”, a spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu a respins ideea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Ciolos

„Nu cred ca e cazul. Nu mai e mult pana la alegerile din toamna care trebuei pregatite. O schimbare de Guvern nu cred ca ajuta cu ceva”, a spus presedintele de onoare al PSD.

Social-democratul a mai declarat ca daca PSD va da un premier in toamna, dupa alegeri, presedintele Klaus Iohannis „nu isi va permite” sa nu tina cont de rezultatul alegerilor.

„Sper ca in toamna sa se confirme rezultatele de la locale. Va fi optiunea exprimata prin vot al cetatenilor. (Klaus Iohannis n.red) e obligat de Constitutie sa apeleze la principalul partid cand se desemneaza un Guvern”, a precizat social-democratul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

34 de minute ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

2 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

24 de minute ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

15 minute ago