„E adevarat ca BOR e infiltrata de biserica rusa, care la randul ei e condusa de KGB direct si pe fata?”. Caramitru starneste iar furie la varful BOR

news

Andrei Caramitru continua sa-i critice pe liderii BOR in contextul in care acestia fac presiuni uriase pentru ca Guvernul sa le permita enoriasilor sa viziteze in numar mare moastele Preacuvioasei Parascheva de la Iasi. Mitropolia Moldovei si cea a Husilor au lansat chiar si atacuri dure al adresa autoritatilor statului.

„Am si eu cateva intrebari importante pentru BOR:

– unde scrie in Biblie ca e ok sa nu ingropi pe cineva ci sa il tii asa ne-ingropat? Nu e pacat?

– unde scrie in Biblie sa te rogi la un cadavru ne-ingropat si sa pupi sarcofagul?

– Unde scrie in Biblie ca viata oamenilor e mai putin importanta decat pupatul sarcofagului?

– E adevarat ca Iisus spune in Biblie ca e ok sa te rogi de oriunde, de acasa, ba chiar ca e mai bine asa ? E adevarat ca Iisus a spus ca e pacat sa iti afisezi cu ostentatie si circ credinta – ca asta e de fapt falsa credinta? Nu a spus Biblia sa nu te rogi la chip cioplit?

– E adevarat ca “obiceiul” cu plimbat si pupat moaste a fost inventat de biserici DUPA ce au inceput sa investeasca multi bani in cladiri? Pentru ca era nevoie de bani mai multi si atunci au inceput sa organizeze “turism” si aveau nevoie de un motiv sa vina multa lume de o data la biserica sa dea bani?

– E adevarat ca BOR e infiltrata de biserica rusa, care la randul ei e condusa de KGB direct si pe fata?”, a scris Caramitru pe Facebook.

Citeste si: Episcopia Husilor, razboi cu autoritatile statului: „Ingradire discretionara si ofensatoare a accesului la racla Sfintei Cuvioase Parascheva”

Andrei Caramitru a fost amendat recent cu 5.000 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), pentru mesajele publicate pe Facebook prin care critica in termeni duri Biserica Ortodoxa Romana si religia ortodoxa, pe care o considera “o secta demonica”.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a stabilit, in sedinta de miercuri, ca mesajul publicat, in 14 aprilie, pe Facebook, de catre Andrei Caramitru, in care acesta numea BOR si religia ortodoxa „o secta demonica” reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata.

„Eu de azi ma dezic oficial de Organizatia BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, suntun om spiritual. Dar toata chestia asta numita BOR este doar o organizatie criminala, retrogada, retardata, corupta. Si ortodoxia ca rit crestin a devenit un cosmar rusofon criminal. Care ne tine in afara civilizatiei. Si nu are NICI o legatura cu Biblia si cu credinta. NICI UNA. E un ISIS. O secta demonica. Asa ca de azi oameni buni – EU NU O SA MAI CALC NICIODATA IN VREO BISERICA ORTODOXA. Oricine isi face nunta, botez etc. acolo – eu nu o sa vin. Si nu voi mai interactiona vreodata cu vreun angajat al acestei organzatii. Punct”, este mesajul luat in discutie de CNCD.

Ca urmare, Andrei Caramitru a fost sanctionat cu amenda contraventionata de 5.000 de lei.

Hotararea a fost adoptata cu unanimitate de voturi (9 voturi).

In acest caz, CNCD s-a autosesizat si s-a primit si o plangere.

Mai mult despre: ,

Comentarii: