E bine sa fii rege. Regele Thailandei s-a izolat impreuna cu 20 de femei intr-un hotel din Germania

externe

Izolarea de sine, necesara pentru a opri raspandirea coronavirusului, poate veni la pachet cu singuratatea. Pentru a evita acest dureros sentiment, regele Maha Vajiralongkorn al Thailandei a inchiriat fiecare camera a unui hotel din Germania pentru el, pentru haremul sau format din 20 de femei si pentru servitorii sai, anunta  Mediafax.

Desi majoritatea hotelurilor germane s-au inchis din cauza pandemiei, Grand Hotel Sonnenbichl a solicitat si a primit un permis special pentru adapostirea regelui si a companiei sale.

Situat la poalele Alpilor, Grand Hotel Sonnenbichl are cinci stele, o vedere panoramica a zonei montane acoperite cu zapada si acces la partiile de schi private.

Poate parea mai degraba o calatorie de lux la schi, dar afla ca regele thailandez are 67 de ani, deci, din cauza varstei, ar putea fi inspaimantat de perspectiva unei boli al carei nume pare venit din viitor si din vremurile regilor si ai reginelor: Covid-19.

Confirmand ca niciunui alt invitat nu i-a fost permis sa stea la hotel, un purtator de cuvant al primariei din Garmisch-Partenkirchen a spus ca „s-a facut o exceptie pentru Grand Hotel Sonnenbichl, deoarece oaspetii sunt un grup omogen, care nu interactioneaza cu alte persoane”.

Se presupune ca regele a trimis 119 servitori inapoi la Bangkok, deoarece erau suspectati de coronavirus.

Persoane invidioase exista, insa, si in Thailanda. Desi insultarea monarhiei din Thailanda este o infractiune pedepsita cu pana la 15 ani de inchisoare, hashtagul #WhyDoWeNeedAKing (De ce avem nevoie de rege?) a fost folosit de peste 1,2 milioane de ori in 24 de ore.

Thailanda are in prezent 934 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care patru au fost fatale. A fost prima tara din afara Chinei care a inregistrat un caz de virus in ianuarie.

Mai mult despre:


Comentarii: