„E evident ca neamtu’ asta are senile in loc de picioare”. Fost consilier prezidential, entuziasmat de nominalizarea lui Citu ca premier

analize

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, il lauda pe Klaus Iohannis pentru decizia de merge inainte spre alegerile anticipate prin desemnarea lui Florin Citu ca premier.

„Tot inainte spre anticipate. E evident ca neamtu’ asta are senile in loc de picioare. Dac-o tine asa, s-ar putea chiar sa avem autostrazi in 2024 si cine stie ce alte miracole.

L-a fentat pe politrucul Dorneanu (care se mai scarpina dupa motivatie inca vreo doua luni), a driblat gruparea Dragnea de la PSD si-a redeschis jocul. Asta si cu sprijinul lui Orban, care a dat un nou test greu in politica. A aratat ca poate sa faca pasul in spate si sa joace cu echipa. Lucru mare, sa stiti, la cati „dobrini” avem prin partide.

Mingea acum e la Ciolacu. El se va inscauna sambata sef plin si e timpul sa faca curatenie. El va fi eroul meciului pana la sfarsit, chiar daca posteritatea nu-l va onora nici macar cu un part. Dar astia sunt adevaratii eroi. Ii dau un sfat de om batran. Marcele, cu golani precum Nicolae si Iordache nu merge cu manusi si cu viclenii. Ai vazut cum te-au lucrat. Esti tu artist, dar astia-s mai artisti ca tine. Dar, pana la arta, e ghilotina, focul purificator. Asa ca, luni dimineata, stii ce ai de facut. Da-i afara din PSD. E ca o extractie de masea. O sa tipe zece secunde, dupa care se lasa liniste. Nu-i ia nimeni la vreun partid, nu pleaca nimeni dupa ei. PSD castiga 2 puncte procentuale in primele trei minute dupa ce faci anuntul. Altfel, iar te vor incurca si la final iti iau si scaunul de sub fund si portofelul din buzunarul de la spate. Pentru ca astia sunt ei, au scoala grea in spate, de la Iliescu si Voicu.

Si un sfat pentru Catu. E timpul pentru spectacol, monser. Cu mandatul in mana, te ceri in vizita la toate partidele. Asta si de ochii cotoroantei de la CCR, care doarme cu televizorul deschis. Te duci la PSD, chipurile sa ceri sprijin. Le prezinti dezastrul bugetar pe care l-au lasat si pe urma iesi la presa in fata la Kiseleff. Ocazie buna sa le mai faci o data bilantul guvernarii cu care au bagat Romania in sant”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca l-a desemnat pe Florin Citu pentru functia de prim-ministru.

„Au trecut cele 15 zile in care, conform regulamentului, ar fi trebuit sa se faca un vot. Nu s-a votat si atunci am intrat in riscul unui blocaj total in Parlament. Pentru a depasi acest blocaj, premierul desemnat, domnul Ludovic Orban, si-a depus mandatul si pentru astazi deja am convocat consultari cu partidele parlamentare. Noi nu ne dorim sa blocam Romania. Noi ne dorim sa mergem mai departe si sa rezolvam problemele tarii, sa rezolvam problemele romanilor. Asadar, dupa consultari, acum, am decis deja sa fac o desemnare pentru a misca lucrurile in asa fel incat sa nu ne blocam politic. Asadar, astazi am decis sa desemnez pentru pozitia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Citu, actualmente ministru al Finantelor Publice, care se va prezenta, sper, intr-un timp scurt in fata Parlamentului, cu o echipa guvernamentala si un program de guvernare”, a aratat presedintele, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Comentarii: