„E nebun, trebuie legat”. Tun urias in Capitala, un primar PSD cumpara 30.000 de telefoane

news

Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Ciprian Ciucu, anunta ca primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a alocat o suma consistenta pentru a cumpara 30.000 de telefoane pentru elevii din sector si inca 3.000 de tablete pentru profesori.

Florea sustine ca banii sunt folositi pentru a-i ajuta pe elevi sa invete de la distanta, insa nu exista nici aplicatiile necesare, nici studiu de impact.

„Daniel Florea, primarul de la S5, trebuie legat. Ori ca e nebun si iresponsabil, ori ca e corupt. Pentru ca atat de prost nu ai cum sa fii.

#DF vrea sa ia telefoane de 300 de lei tuturor celor cca. 30.000 de elevi si tablete de 1500 de lei celor cca. 3.000 de cadre didactice.

Ceasurile cumparate anul trecut sunt deja nefunctionale.

Justificarea care acopera schema? e-learning.

Aplicatie? Inexistenta. Curriculum adaptat la telefon? Nu exista. Analiza de nevoi, dat fiind ca multi copii din anumite scoli au deja smartphonuri de sute de euro? Noup! Studiu de impact… Nu, doar mult bullshit. Si o afacere banoasa, o masura inutila si o incercare de mituire a profesorilor din Sectorul 5.

Dati mai departe, poate il oprim pe nebun. A facut si in trecut prostii si mai mari. Poate acum il oprim…

PSDistii, toti acesti primari, parca sunt facuti de aceeasi mama. O sora cu sase frati pusi pe praduit”, a scris Ciucu pe Facebook.

Daniel Florea s-a ales deja cu un dosar penal pentru pomenile impartite in Sectorul 5. Pe 25 martie, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 anuntat ca a deschis un dosar penal, in urma unei sesizari depuse de un partid, pentru zadarnicirea combaterii bolilor in legatura cu initiativa primariei Sectorului 5 din Bucuresti de a distribui pungi si pachete catre locuitori, fara a le asigura insa voluntarilor implicati protectia adecvata.

„La data de 25.03.2020, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 5 s-a inregistrat dosarul penal avand ca obiect denuntul penal formulat de un partid politic cu privire la comiterea infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor, constand in aceea ca, incepand cu data de 15.03.2020, reprezentantii UAT Sector 5, impreuna cu alte institutii publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativa a Consiliului Local al Sector 5, au inceput sa distribuie, fara nicio protectie adecvata, respectiv fara respectarea normelor de igiena impuse de autoritatile statului, diverse pungi si pachete catre populatia Sectorului 5, in scop electoral”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 5.

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a distribuit zeci de mii de pachete  locuitorilor sectorului, in care se aflau dezinfectante si pliante cu propria imagine. Pachetele au fost achizitionate din bani publici.

Pe langa gel dezinfectant, sapunuri si servetele antibacteriene, in pachete se afla si un pliant electoral cu primarul Daniel Florea, alaturi de medicul Adrian Streinu Cercel.

De asemenea, „voluntarii” din Primarie nu purtau echipamente de protectie (manusi si masti sanitare).

Mai mult despre: ,

Comentarii: