„E necesar sa facem asta”. Mai multi actori celebri strang semnaturi in cadrul campaniei „Fara penali in functii publice”

politica

Marius Manole, Oana Pellea, Florin Calinescu, Natalie Ester, Ilona Brezoianu, Marcela Motoc, Cristian Bota, Alex Calin, Olimpia Malai si Maria Obretin sunt actorii care au anuntat pana acum ca vor strange semnaturi in cadrul campaniei #FaraPenali, initiativa civica sustinuta de USR.

„Timp de o saptamana, in Piata Universitatii, ei vor fi protagonistii care vor strange semnaturi pentru ca persoanele condamnate penal sa nu mai conduca Romania. Scena va fi inlocuita cu asfaltul, iar reflectoarele cu razele soarelui. Aplauzele le primiti de pe acum. Multumim tuturor actorilor care au ales sa se implice!”, se arata in anuntul publicat pe pagina de Facebook a USR Constanta.

Actorul Marius Manole anuntase deja luni, pe pagina sa de Facebook, ca se implica in aceasta campanie.

„Dragi colegi actori din Bucuresti si nu numai, intentionez sa organizez cu sprijinul celor care se ocupa de platforma #farapenaliinfunctiipublice o saptamana de miercuri, 18 iulie, pana miercuri, 25 iulie, in care actorii stau la Universitate si strang semnaturi. Daca doriti sa-mi fiti alaturi, astept un semn de la voi. Fac o lista si ne organizam pe zile. Cred ca e necesar sa facem asta. Tin sa precizez ca aceasta initiativa este una civica si Nu sprijina niciun partid! P.S: Recomand si colegilor care nu sunt din Bucuresti sa faca acelasi lucru in orasele lor!”, a fost mesajul actorului.

Actorul Marius Florea Vizante a semnat deja in cadrul campaniei, precizeaza news.ro.

Obiectivul USR este ca pana la finalul anului 2018 sa inainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constitutiei prin care sa se interzica persoanelor condamnate penal la pedeapsa inchisorii sa candideze la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale, daca au savarsit infractiuni in mod intentionat. Pentru ca proiectul de lege sa ajunga in Parlament sunt necesare cel putin 500.000 de semnaturi ale cetatenilor cu drept de vot din cel putin jumatate din judetele tarii, iar USR s-a angajat sa sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: