E oficial: Tudose e candidatul pentru functia de premier – Klaus Iohannis a semnat decretul

politica

Presedintele Klaus Iohannis a semnat marti decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, informeaza Administratia Prezidentiala.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat marti (…) decretul privind desemnarea domnului Mihai Tudose in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern”, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Din acest moment, Tudose are 10 zile la dispozitie pentru a propune o lista de ministri si a cere votul de incredere al Parlamentului.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara, dupa consultarile de la Cotroceni privind formarea viitorului guvern, ca il desemneaza pe Mihai Tudose ca premier al Romaniei.

”PSD si ALDE sustin ca au in continuare o majoritate in Parlament. Aceste doua formatiuni politice s-au prezentat impreuna la consultari si au inaintat o propunere, in persoana domnului Tudose”, a spus Klaus Iohannis, luni, intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la Cotroceni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: