„E prea mult. Tot acest deranj foarte mare incepe sa-mi sune fals”. Un ministru este enervat ca e sunat de ambasade: „Politizati presa?”

news

Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, Lucian Romascanu, spune ca este sunat ”de ambasadele straine” si intrebat despre subiectul politizarii presei din Romania.

„Nu se poate sa fii inamovibil si nu inteleg si ma suna ambasade, ma suna cancelarii. ‘Domne, ce faceti? Politizati presa?’ ‘Nu, nu e presa. E AGERPRES si nu o politizam, ci incercam, pana schimbam legile toate, si 41 si a AGERPRES, sa gasim o cale de principiu — ca n-are nimeni, nimic cu dl. Giboi — ca cine este director pus de stat sa poata fi si demis”, a declarat ministrul Romascanu, vineri, la Adevarul live.

El a mai spus ca „deranjul foarte mare” al conducerii Agentiei incepe sa-i „sune fals”.

„Si tot acest deranj foarte mare incepe sa-mi sune fals. (…) Deci, repet, este gonflat. Pana la un punct l-am inteles, mi-am dat punctele de vedere. Am dat comunicate, speram ca ajung la toate urechile. Continuam, escaladam, ne ducem, demisia ministrului, retragerea legii din Parlament. E prea mult si nu mai suna natural. Nu sunt fan al teoriilor conspiratiilor, dar e prea mult”, a adaugat Romascanu.

Intr-o Scrisoare deschisa catre ambasade, Directorul General al Agentiei Nationale de Presa AGERPRES, Alexandru Ion Giboi, semnala intentia de „modernizare” a institutiei pe care o conduce printr-un proiect de lege menit sa creeze mai degraba „un birou de presa extins pentru partidul de guvernamant decat o agentie nationala de presa moderna si functionala”.

„Insa un semnal de alarma a fost tras cand ‘modernizarea’ a inceput cu un proiect de lege prin care se dorea demiterea directorului general. Opiniile publice exprimate de catre directorul AGERPRES, de catre Sindicatul Roman al Jurnalistilor MediaSind, de Federatia Europeana a Jurnalistilor, de Alianta Europeana a Agentiilor de Presa si ActiveWatch nu i-au descurajat pe initiatori. O declaratie publica a principalului initiator al proiectului de lege, Lucian Romascanu, actualul Ministru al Culturii in Guvernul Romaniei, a subliniat determinarea lui de a ‘moderniza’ AGERPRES, si, alaturi de TVR si SRR, transformarea mass-mediei publice in „organisme profesioniste de comunicare ale statului roman”. O organizatie nu poate fi modernizata fara ca activitatea sa sa fie inteleasa. Mai mult decat atat, bunul simt dicteaza ca organizatia ce va fi modernizata sa fie consultata inainte ca modificarile sa fie facute. In final, o organizatie nu se poate moderniza fara criterii cuantificabile. In fapt, pare ca Ministrul Culturii cauta mai degraba un birou de presa extins pentru partidul de guvernamant decat o agentie nationala de presa moderna si functionala”, se arata in textul scrisorii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: