„E un experiment nefericit si neinspirat”. Andronescu, pusa la punct in direct de Cosmin Prelipceanu

news

Gestul ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, de a mototoli doua bancnote in fata a mii de studenti, pentru a le arata studentilor cum trebuie sa-si revina daca vor fi calcati n picioare, a starnit critici dure din partea lui Cosmin Prelipceanu, realizator Digi24. Acesta i-a reprosat in fata ministrului ca a facut un „un gest controversat”.

„E un experiment nefericit si neinspirat”, i-a spus Prelipceanu lui Andronescu.

Cosmin Prelipceanu: Ati facut un gest controversat!

Ecaterina Andronescu: Asta e parerea dumneavoastra! Dar nu este adevarat. Experimentul cu banii nu este unul nefericit! Am vrut sa le transmit studentilor mesajul ca au valoare si, indiferent de evenimentele din viata lor, nu isi pierd valoarea!

Cosmin Prelipceanu: Eu le-as fi spus tinerilor ca orice li s-ar intampla in viata… nu vor fi niciodata calcati in picioare! Dumneavoastra le-ati spus ca daca vor fi calcati in picioare… sa stie ca isi pastreaza valoarea…

Ecaterina Andronescu: Viata te pune la incercari. Eu am fost calcata in picioare.

Cosmin Prelipceanu: Eu cred ca nu poti fi calcat in picioare daca nu vrei tu asta.

Ecaterina Andronescu: Inseamna ca ati avut noroc in viata. Succes. Am zis clar ca elevii mei au valoare, indiferent de urcusuri si coborasuri!

Cosmin Prelipceanu: E un experiment nefericit si neinspirat.

Ecaterina Andronescu: Asta e parerea dumneavoastra! Studentii au aplaudat gestul. Dumneavoastra vreti sa ma trimiteti la colt!

Cosmin Prelipceanu: Sunteti de acord ca putem avea pareri diferite? Sunt un cetatean liber.

Ecaterina Andronescu: Fiecare are dreptul la demnitate. Nu interpretati!

Cosmin Prelipceanu: De acord, dar in numele demnitatii nu le-as fi oferit copiilor bani niciodata.

Ecaterina Andronescu: Nu le-am oferit bani! Refuz sa accept aceasta apreciere a dumneavoastra! Ce ati spus este total incorect! Nu le-am dat bani! Nici poveste de asa ceva!

Andronescu a participat sambata la festivitatea de absolvire a promotiei „Petrache Poenaru” a Universitatii Politehnica. Aceasta a mototolit doua bancnote, pentru a le exemplifica tinerilor ca valoare lor ramane neatinsa, chiar daca pot fi calcati in picioare.

„Se cuvine ca astazi, promotia pe care o reprezentati sa ii poarte numele (Petrache Poenaru – n.red.) si sa fiti mandri de acest nume. (…) Dragi ingineri tineri, sigur, terminati o scoala de care nu aveti cum sa nu fiti mandri. (…) Sunteti, ati fost studenti ai Universitatii Politehnica din Bucuresti. Fara indoiala, una din cele mai bune universitati pe care le are nu numai Romania, ci si aceasta parte de lume. E o scoala care v-a dat valoare”, a declarat Ecaterina Andronescu in fata absolventilor, la eveniment fiind prezent si ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Ministrul Educatiei a continuat printr-o demonstratie in fata celor peste 3.000 de absolventi de Politehnica.

„Si, daca vorbim de valoare, dati-mi voie sa fac aici, in fata voastra o incercare. Imi cer scuze celor care stiu ceea ce vreau eu sa fac acum. Am in mainile mele doua bancnote, una este de 100 de lei, alta este de 10 lei si vreau sa va intreb daca le vreti. Le vreti? OK. Atunci, o sa le mototolesc si o sa va intreb daca le mai vreti”, a mai adaugat aceasta, citata de Mediafax.

Tinerii i-au raspuns in cor ca nu renunta la bancnote si le vor in continuare, chiar daca sunt mototolite.

„Putem sa mergem mai departe si anume sa le aruncam pe jos si sa le calcam in picioare. Le mai vreti? Da, filosofia acestei experiente este cat se poate de clara, le vreti si mototolite, le vreti si calcate in picioare, pentru ca au valoare. Mesajul meu este urmatorul: daca in viata, pentru ca viata are si urcusuri si coborasuri, daca se mai intampla sa fiti mototoliti sau uneori calcati in picioare nu va pierdeti cumpatul, pentru ca aveti valoare si va respectam si va pretuim pentru valoarea pe care o aveti. Si aceasta valoare v-a fost crescuta in scoala pe care astazi o terminati”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Sambata, in pavilionul central de la Romexpo, peste 3.000 de absolventi ai Universitatii Politehnica din Bucuresti au participat la festivitatea de absolvire a promotiei anului 2019, denumita „Petrache Poenaru”.

La eveniment au fost prezenti ministrul Educatiei, Ecaterina Adronescu, rectorul Universitatii, Mihnea Costoiu si oficialitati straine.

Mai mult despre:

Comentarii: