Ea este cea pe care a numit-o Zgonea in guvern in schimbul unei spagi. Acum este deputat PSD. Cum a reactionat femeia la acuzatiile DNA

politica

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a fost pus, miercuri, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiesti in dosarul in care acesta este urmarit penal pentru trafic de influenta. El este acuzat ca a numit-o pe Ionela Dobrica in fucntia de subsecretar de stat in Guvernul Ponta in schimbuk unei spagi in valoare de 52.000 de lei. Dobrica este acum deputat PSD.

Ionela Dobrica este acum deputat PSD si sustine ca habar nu are de modul in care Zgonea a promovat-o in guvern.

„Am primit mai multe intrebari legate de dosarul DNA in care sunt citati Valeriu Zgonea si tatal meu, Dumitru Dobrica. Numirea mea in functia de subsecretar de stat, a fost facuta la propunerea PSD si a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic in legatura cu lucrurile care sunt scrise de DNA in comunicatul referitor la acest dosar. In acest moment nu am nicio calitate in acest dosar. Am incredere in corectitudinea justitiei in Romania”, a scris Ionela Dobrica pe Facebook.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in acelasi dosar este urmarit penal Dumitru Dobrica, fost consilier judetean in cadrul CJ Buzau in perioada iunie 2004 — decembrie 2013 si administrator/actionar al unei societati comerciale, pentru infractiunea de cumparare de influenta.

Procurorii anticoruptie spun ca, incepand cu luna iulie 2012, Dumitru Dobrica i-a promis lui Valeriu Zgonea, iar acesta din urma a acceptat foloase necuvenite in schimbul interventiei pe langa functionarii publici asupra carora a lasat sa se creada ca are influenta, in vederea numirii unei rude a omului de afaceri intr-o importanta functie publica.

Surse apropiate anchetei au precizat ca persoana care urma sa fie numita in functia publica este fiica omului de afaceri.

„La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu — Stefan, persoana respectiva a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu. (…) Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu — Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23.01.2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale”, arata sursa citata.

Anchetatorii spun ca Zgonea a primit de la Dobrica foloase necuvenite in suma de aproximativ 52.000 de lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena in intervalul 16-19.05.2013) si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna.

Pe timpul controlului judiciar, Valeriu Zgonea nu poate parasi tara fara incuviintarea prealabila a procurorului/judecatorului competent.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: