Ecaterina Andronescu confirma ca legile justitiei au fost modificate in beneficiul lui Dragnea: „Ma astept sa fiu data afara”

politica

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, luni, la Adevarul Live, ca se asteapta sa fie exclusa din partid dupa ce i-a cerut cerut demisia lui Liviu Dragnea. Ea spune ca Guvernul Dancila este cel mai slab Executiv din istoria PSD, iar in ceea ce priveste modificarea Codurilor penale in favoarea lui Liviu Dragnea, Andronescu afirma ca nu poate fi schimbata o lege pentru un singur om.

Ea a spus ca scrisoarea pe care a adresat-o PSD „a fost un strigat, pentru ca directia in care mergem noi nu este cea mai fericita”, pentru ca diaspora vine in tara si nu este tocmai bine primita, iar Guvernul trebuie sa guverneze si pentru ei.

Intrebata daca se simte reprezentata de Viorica Dancila, Andronescu a spus ca PSD poate sa dea guverne mult mai performante.

„Nu am criticat guvernul, cred ca putem sa facem un guvern mai performant. (…) Cred ca acesta este cel mai slab guvern al PSD-ului. Si mai in spate daca ne ducem, e aceeasi concluzie”, a afirmat Ecaterina Andronescu, citata de news.ro.

Senatorul PSD a mai spus ca Liviu Dragnea are in jurul sau o echipa aleasa de el.

„Scrisoarea mea nu are rolul de a crea tabere in PSD sau de a diviza PSD-ul. Scrisoarea mea incearca sa deschida comunicarea in partid. Aveam acel Consiliu National unde de bine, de rau mai erau niste dezbateri. Poate pe viitor, scrisoarea mea si luarile de pozitie vor schimba situatia asta”, a afirmat Andronescu, spunand ca a primit mesaje de incurajare din teritoriu si ca”exista multa asteptare in PSD”.

Intrebata daca se asteapta sa fie data afara din partid sau sa isi dea demisia Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu a spus ca se asteapta sa fie exclusa eu din parti: „Ma astept sa fiu data afara, desi, repet, scrisoarea mea nu a atacat PSD-ul. (…) Nu putem sa facem un scenariu cu Liviu Dragnea demisionand pentru ca asa ceva nu se va intampla. In orice partid trebuie sa existe o conducere colectiva. Partidul este o asociatie a oamenilor care impartasesc niste valori. Intotdeauna PSD-ul a avut guverne performante care au lasat in urma lor rezultate”.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a facut un apel catre conducerea partidului, intr-o scrisoare transmisa saptamana trecuta, „sa nu dea foc tarii si PSD” si a cerut ca Liviu Dragnea sa se retraga din functia de presedinte al partidului, iar Guvernul – care „nu reprezinta nivelul si capacitatea profesionistilor din partid si este expresia unei singure persoane ” – sa fie schimbat.

„Sa venim in cel mai scurt timp cu un prim-ministru si un guvern PSD de super profesionisti si sa guvernam tara, iar partidul are suficienti specialisti pentru un asemenea guvern. Pentru binele Romaniei si pentru binele PSD-ului, presedintele partidului trebuie sa faca un pas in spate, sa dea dovada de responsabilitate si maturitate si sa faca un act de mare curaj si demnitate politica si sa se retraga din fruntea partidului”, spune Andronescu in scrisoarea intitulata S.O.S. PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: