Ecaterina Andronescu face manevre in Parlament pentru a intra in Academia Romana: „Daca este primita, deschid o petitie pentru reprimirea Elenei Ceausescu”

news

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a initiat un proiect de lege in Parlament cu ajutorul caruia spera ca va reusi sa intre in Academia Romania, informeaza site-ul mic-mic-anc.ro, care este detinut de trei tineri cercetatori de prestigiu.

„In Senatul Romaniei se discuta zilele acestea noua Lege a Academiei Romane (AR), initiata de Ecaterina Andronescu, care se pare ca-si pregateste astfel covorul rosu de intrare (conform unei surse anonime) in ‘cel mai inalt for national de consacrare, de cercetare stiintifica si creatie’.

Merita sa remarcam cum in capul de tabel al expunerii de motive, numele dnei Ecaterina Andronescu troneaza impunator.

Asadar, la ce buna o noua lege a AR, o institutie ramasa parca incremenita in timp? In acest sens remarcam existenta unui acord intre AR si Ministerul Transporturilor prin care se asigura gratuitate pe tren (clasa I) academicienilor, in timp ce in prezent pretul biletelor TAROM este mai scazut decat cel pentru transportul feroviar.

Proiectul de lege statueaza ca AR va avea maxim 91 de membrii titulari. Ne intrebam pe ce baza s-a stabilit acest numar si ce relevanta are el pentru cercetarea stiintifica si creatia din Romania? Probabil este un numar care permite decernarea de distinctii si premii, conform art. 7, alin. b din proiectul de lege, astfel incat sa nu bata la ochi ca fac asta intre ei, sau pentru persoane din anturajul d-lor…”, mentioneaza tinerii cercetatori.

Posibilitatea ca Ecaterina Andromescu sa devina academician il revolta pe jurnalistul Mircea Marian.

„Daca Ecaterina Andronescu este primita in Academia Romana, eu, cu manuta mea, deschid o petitie pentru reprimirea Elenei Ceausescu in acest ‘inalt for’.

PS: Cred ca mai sunt in academie vreo cativa care au aplaudat-o pe ‘tovarasa’, cu ocazia magistralei cuvantari tinute la primirea in Academia Romana”, a comentat jurnalistul pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: