Ecaterina Andronescu il jigneste pe Tudorel Toader: „Nu ma intereseaza acest raport”

politica

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat luni ca verificarea inregistrarilor aparute in spatiul public este mai importanta decat raportul ministrului Justitiei privind activitatea DNA, aratand ca, „daca acele inregistrari sunt corecte, cei de acolo nu mai au ce cauta in institutiile respective”.

„Nu ma intereseaza acest raport, ma intereseaza acele inregistrari. Daca acele inregistrari sunt adevarate, avem o problema imensa in institutiile de acest fel. Daca acele inregistrari sunt corecte, cei de acolo nu mai au ce cauta in institutiile respective, daca nu sunt corecte cineva trebuie sa scoata la lumina institutia”, a precizat Ecaterina Andronescu dupa sedinta grupului senatorial PSD.

Intrebata daca ministrul Justitiei s-a grabit prezentand acel raport privind activitatea sefei DNA fara sa ceara si expertizarea acelor inregistrari, Andronescu a afirmat ca orice ministru isi desfasoara activitatea in baza competentelor fisei postului pe care il ocupa.

„Era in fisa postului o asemenea abordare, deci ministrul poate sa propuna presedintelui, ministrul a avut probabil argumentele, a cerut presedintelui, procedura este in desfasurare, pentru ca raportul ministrului Justitiei merge la CSM, la sectia de procurori, si de acolo, chiar daca este cu aviz consultativ, este totusi o analiza care se va face, va merge catre presedinte”, a sustinut Andronescu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat joi seara ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, pentru „acte si fapte de netolerat intr-un stat de drept”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: