„Echipa castigatoare” il executa pe Citu. Surse – Bode si Rares Bogdan ii cer lui Citu sa renunte la postul de premier: „Citu trebuie sa cedeze, daca nu, va fi obligat”

politica

Surse din PNL, citate de Europa Libera, au anuntat miercuri seara ca prim-vicepresedintii PNL pun presiune pe Florin Citu sa renunte la functia de premier si sa accepte alta persoana din partid pentru aceasta pozitie. Prim-vicepresedintii PNL sunt Lucian Bode, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur si Iulian Dumitrescu.

„Lui Citu i s-a transmis clar ca trebuie sa convoace Biroul Permanent National si sa dea un vot pentru viitorul premier. Apoi vor continua negocierile cu PSD. Florin Citu trebuie sa cedeze, daca nu, va fi obligat”, au declarat surse din conducerea PNL pentru Europa Libera.

„Echipa de negociere trebuie sa vina in fata Biroului Executiv sau in fata Biroului Permanent National si sa spuna clar ca negocierile cu PSD sunt blocate din cauza premierului. Trebuie supus la vot premierul PNL si Citu va trebui sa accepte ca nu o sa mai fie. Dar trebuie sa existe acea persoana care sa faca propunerea in BEX sau BPN si sa dam vot pentru un nume”, a declarat un membru al conducerii PNL.

Numerosi membri din Biroul Executiv al PNL sunt de acord ca viitorul lui Florin Citu la Palatul Victoria se va termina curand, au precizat sursele.

„Prim-vicepresedintii trebuie sa ia atitudine. Nu putem continua asa. Enervam pe toata lumea, PSD ne domina deja mediatic”, afirma un alt membru BEX.

Surse din PNL, citate de Digi24 si news.ro, anunta ca Florin Citu l-ar fi avansat pe Dan Vilceanu, actualul ministru al Finantelor si bunul sau prieten, ca varianta de prim-ministru, in cadrul negocierilor cu PSD si UDMR.

Citu a avut miercuri o intalnire la Palatul Victoria, cu presedintele PSD, Marcel Ciolacu, si cu cel al UDMR, Kelemen Hunor, intalnire in cadrul careia s-a discutat din nou, fara succes, despre desemnarea unui prim-ministru acceptat de toate cele trei partide. Citu i-a anuntat ca vrea sa-l propuna pe Dan Vilceanu ca premier din partea PNL, informeaza Digi24.

Agentia de presa news.ro a anuntat ca Florin Citu a avansat apoi numele lui Dan Vilceanu ca posibil premier din partea PNL si la sedinta liderilor PNL, care are loc in miercuri seara. Citu incearca sa obtina sustinerea acestora pentru Vilceanu.

Negocierile dintre PSD, PNL si UDMR au fost suspendate, miercuri.

Mai mult despre: ,

Comentarii: