Echipa de avocati a lui Trump ar trebui sa-l determine sa pledeze nebunia la proces, recomanda un profesor de la Harvard

externe

Un profesor de drept de la Harvard a sugerat ca echipa de avocati a fostului presedinte Donald Trump ar trebui sa il determine pe acesta sa pledeze pentru nebunie daca va fi judecat, potrivit Business Insider.

Intr-un tweet de duminica, profesorul, Laurence Tribe, expert in drept constitutional, a comentat mesajul video al lui Trump adresat comisiei Camerei Reprezentantilor pentru analiza revoltelor din 6 ianuarie 2021.

„Daca aceasta este „apararea” la viitorul proces al lui Trump, nu-i invidiez pe avocatii care accepta sa-l reprezinte”, a scris Tribe pe Twitter.

„Ar fi bine sa fie psihiatri experti in proiectii reflexive si capabili sa isi faca clientul sa pledeze pentru nebunie”, a adaugat Tribe.

Tribe a raspuns la replica incoerenta a lui Trump la adresa comisiei, postata vineri pe site-ul Truth Social, la o zi dupa ce comisia din Camera Reprezentantilor a publicat raportul sau de 845 de pagini care continea dezvaluiri despre rolul fostului presedinte inainte si in timpul revoltei de la Capitoliu.

In videoclip, Trump i-a numit pe membrii comisiei „oameni foarte rai” in timp ce repeta teorii ale conspiratiei nefondate privind frauda electorala. De asemenea, Trump a afirmat ca comisia „nu a produs nici macar o singura dovada” ca el „a intentionat sau a dorit in vreun fel violente la Capitoliul nostru”.

Tribe nu este prima persoana care ii sugereaza lui Trump sa ia in considerare o aparare de nebunie. In octombrie, Neal Katyal, un fost oficial al Departamentului de Justitie, a facut un comentariu similar in timp ce se pronunta cu privire la raspunsul de 14 pagini al lui Trump – care continea afirmatii nefondate de frauda electorala – la intentia comisiei Camerei de a-l cita.

„Nu vad cum l-ar putea ajuta din punct de vedere juridic, decat daca incearca sa recurga la apararea de nebunie, de care acest document pare, stiti, sa fie o dovada”, a declarat Katyal pentru Jonathan Capehart, gazda MSNBC.

Pe 19 decembrie, comisia Camerei care investigheaza revolta de la Capitoliu a cerut Departamentului de Justitie sa il acuze pe Trump de patru capete de acuzare: conspiratie pentru fraudarea SUA, conspiratie pentru declaratii false, obstructionarea unei proceduri oficiale si instigare la insurectie. Trump a declarat in acea zi, intr-o postare pe Truth Social, ca a simtit ca acest demers l-a facut „mai puternic”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: