Ecologistii italieni au inverzit apele Marelui Canal din Venetia in semn de protest

externe

Ecologistii italieni au folosit un colorant pentru a inverzi sambata Marele Canal din Venetia, in semn de protest fata de ceea ce au spus ca este o lipsa de progres la summitul COP28 de la Dubai. Grupul a anuntat ca apa isi va reveni la culoare in cateva ore, potrivit Reuters.

Protestatarii din grupul Extinction Rebellion, agatati cu franghii de Podul Rialto au afisat si un banner pe care scria: „COP28: In timp ce guvernul vorbeste, atarnam de un fir”.

Mici portiuni de rauri si canale din orasele italiene, de la Po din Torino, in nord, pana la Tibru din Roma, in sud, au fost, de asemenea, inverzite in proteste similare.

„Intre timp, in timp ce guvernele vorbesc, numaram pagubele si victimele inundatiilor si incendiilor constante”, a transmis grupul intr-un comunicat.

Extinction Rebellion a spus ca efectul vizual a fost creat de un colorant fluorescent inofensiv, folosit in industrie pentru a urmari obiecte in apa.

Cu toate acestea, primarul Venetiei, Luigi Brugnaro, a denuntat ceea ce el a numit „eco-vandali” si a cerut autoritatilor italiene sa-i pedepseasca.

Traficul ambarcatiunilor pe Marele Canal a fost oprit sambata in timpul protestului, iar apa canalului si coloanele recent restaurate de pe Podul Rialto au trebuit sa fie verificate din motive de siguranta, a spus primarul.

„Venetia este un oras fragil, unul care trebuie iubit si respectat! Ajunge!”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: