life

Editorii revistei germane Die Aktuelle, care a publicat „interviul” cu Michael Schumacher generat de inteligenta artificiala au demis redactorul sef

Editorii revistei germane Die Aktuelle, care a publicat un „interviu” cu Michael Schumacher generat de inteligenta artificiala l-au concediat pe redactorul sef si si-au cerut scuze familiei, potrivit Reuters.

Schumacher, de sapte ori campion mondial, acum in varsta de 54 de ani, nu a fost vazut in public de cand a suferit o leziune cerebrala in urma unui accident de schi in decembrie 2013.

Familia lui a declarat saptamana aceasta ca planuieste actiuni in justitie impotriva revistei saptamanale Die Aktuelle, detinuta de grupul media Funke din Essen.

Funke si-a cerut scuze intr-o declaratie pe site-ul lor www.funkemedien.de.

„Acest articol lipsit de gust si inselator nu ar fi trebuit sa apara niciodata. Nu indeplineste in niciun caz standardele de jurnalism pe care noi – si cititorii nostri – le asteptam de la un editor precum Funke”, a spus directorul general al revistei Funke, Bianca Pohlmann.

„Ca urmare a publicarii acestui articol, vor fi consecinte imediate asupra personalului. Redactorul-sef al lui Die Aktuelle Anne Hoffmann, care detine responsabilitatea jurnalistica pentru ziar din 2009, va fi eliberata din functie de astazi”.

Cea mai recenta editie a revistei Die Aktuelle a publicat o coperta cu o imagine a unui Schumacher zambitor si titlul promitator „Michael Schumacher, primul interviu”. Din textul publicat a reiesit ca „citatele” au fost produse de inteligenta artificiala.

Familia lui Schumacher pastreaza o discretie absoluta cu privire la starea fostului pilot.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Ceata densa si vechimea elicopterului – principalele cauze ale accidentului in care a murit presedintele iranian. Implicarea Mossad – total exclusa

Presedintele si ministrul de externe al Iranului au fost oficial declarati morti, dupa ce agentiile…

21 de minute ago

Miron Cozma, agresiv la intrarea la Parchetul General: „Nu a existat Mineriada. Voi i-ati omorat pe astia in Bucuresti”

Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, s-a prezentat luni dimineata la Parchetul…

24 de minute ago

Presedintele Bulgariei califica victoria Ucrainei asupra Rusiei drept „imposibila”: „Cu arme, fara arme – vom ajunge la acelasi rezultat”

Presedintele Bulgariei, Rumen Radev, a calificat victoria Ucrainei asupra Rusiei drept "imposibila" si a facut…

15 minute ago

Cine este Mohammad Mokhber, noul presedinte al Iranului. El a fost de acord sa furnizeze rachete sol-sol si drone armatei ruse

Iata cateva date cheie despre Mohammad Mokhber, 68 de ani, primul vicepresedinte al Iranului care,…

2 ore ago

Controalele la frontierele comerciale post-Brexit vor costa Marea Britanie 5,5 miliarde de euro

Marea Britanie va cheltui cel putin 4,7 miliarde de lire sterline (5,5 miliarde de euro)…

31 de minute ago

Iranienii din tara si din diaspora sarbatoresc cu bere si artificii moartea presedintelui Raisi, considerat vinovat de uciderea a mii de protestatari pentru democratie

Iranienii din intreaga lume sarbatoresc moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi, dupa ce elicopterul care il…

O oră ago