life

Actorul Edward Norton anunta ca este stra-stra-stra… nepotul lui Pocahontas, legendara fiica a unui sef de trib

Actorul american Edward Norton a descoperit ca adevarata Pocahontas, fiica romantata si mitologizata a unui sef nativ american, din secolul al XVII-lea, este a 12-a sa strabunica, potrivit CNN.

Vedeta nominalizata la Oscar a aflat despre legaturile de familie cu femeia care s-a casatorit cu John Rolfe, colonistul din Virginia, in episodul de marti al emisiunii de istorie genealogica difuzata pe postul PBS, „Finding Your Roots”.

Istoricul si gazda emisiunii, Henry Louis Gates Jr. a confirmat ca povestile de familie sunt adevarate, spunandu-i lui Norton: „Aveti dovezi pe hartie, nu este nicio indoiala, exista o legatura cu a 12-a strabunica si strabunicul vostru, Pocahontas si John Rolfe. ”

Potrivit lui Gates, cei doi protagonisti s-a casatorit pe 5 aprilie 1614 in Jamestown, Virginia – cand William Shakespeare era inca in viata. El a adaugat ca documentele au relevat ca Pocahontas a murit trei ani mai tarziu in Gravesend, Anglia, in timp ce Rolfe a murit in jurul anului 1622.

„Te face sa realizezi ce parte mica esti din intreaga poveste umana”, a remarcat Norton.

Pocahontas i-a intampinat pe colonisti englezi in SUA la inceputul secolului al XVII-lea. Legenda spune ca ea i-a salvat viata capitanului John Smith, oprindu-i executia punandu-si capul peste al lui.

Emisiunea, care urmareste istoria ancestrala a celebritatilor, a mai descoperit ca al treilea strabunic al lui Norton, John Winstead, detinea o familie de sclavi, un barbat de 55 de ani, o femeie de 37 de ani si cinci fete in varsta de 4, 6, 8, 9 si 10 ani.

Norton, in varsta de 53 de ani, care a spus ca si-a verificat stramosii inainte de aparitia la emisiune, si ca acea parte a istoriei nu i-a placut.

Intrebat cum a fost sa afle ca ruda lui a fost proprietar de sclavi, actorul din „Glass Onion: A Knives Out Mystery” si „Fight Club” a spus: „Raspunsul scurt este ca aceste lucruri sunt incomode. Si trebuie sa ne simtim jenati.”

„Nu tu esti judecat, ci istoria acestei tari, si, mai intai, trebuie sa fie acceptata si apoi sa o infrunti”, a adaugat actorul.

Norton a continuat spunand ca atunci „cand citesti `sclav in varsta de opt ani`, simti ca vrei sa mori”.

Primul episod al celui de-al noualea sezon al emisiunii a fost despre stramosii actritei Julia Roberts.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Procuror din Iasi trimis in judecata pentru viol. El a abuzat in repetate randuri de o minora, amenintand-o cu moartea. Sefii lui au incercat sa il faca scapat

Daniel Bosanceanu, procuror la Parchetul Judecatoriei Raducaneni, a fost trimis in judecata pentru viol de…

O oră ago

Simion s-a bagat in interiorul Parchetului General pentru a-si face campanie: „Sa vina procurorul! Pana duminica dimineata stau aici”

Presedintele AUR George Simion protesteaza, vineri, cu doua zile inainte de alegeri, in sediul Parchetului…

39 de minute ago

Joe Biden a declarat ca nu-si va gratia fiul daca va fi condamnat, desi acesta risca 25 de ani de inchisoare

Presedintele american Joe Biden, a declarat joi ca nu il va gratia pe fiul sau…

2 ore ago

Explozie urmata de incendiu la magazinul Dedeman din Botosani. A fost activat planul rosu, sunt 13 raniti. Cauzele exploziei – VIDEO

O explozie a avut loc, vineri, la magazinul Dedeman din Botosani. Autoritatile anunta ca au…

3 ore ago

Germania inaspreste restrictiile la doar doua luni dupa legalizarea partiala a consumului de canabis

La doua luni dupa ce Germania a legalizat partial consumul de canabis in scop recreativ,…

38 de minute ago

Rusia trimite un submarin nuclear in Cuba, posibil semnal pentru SUA. Va fi insotit de alte trei nave militare rusesti

Havana se afla la doar aproximativ 170 de kilometri de Key West, aflat in statul…

O oră ago