Efectele scandalului intretinut de Dragnea si Tariceanu. Inca un celebru infractor, fugit din tara, incearca sa scape de puscarie invocand protocoalele cu SRI

news

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a cerut luni, la Tribunalul Bucuresti, prin intermediul avocatului sau, lamuriri privind implicarea Serviciului Roman de Informatii (SRI) in dosarul in care acesta este acuzat de fapte de coruptie, intr-un dosar in care este implicat si fostul edil Radu Mazare.

„Vrem si noi sa deslusim implicarea Serviciului Roman de Informatii – daca ea exista – in aceasta cauza, pentru ca sunt indicii la dosar ca ar fi existat o cooperare, cel mai probabil in baza protocolului de acum cunoscut. Sunt la dosar inclusiv acte de cercetare penala facute de unitati militare ale SRI. (…) Noi deja am formulat cerere de anulare a urmaririi penale. Evident ca actele de cercetare penala facute de SRI se cuvine sa fie lovite de nulitate absoluta. In mod expres, le este interzisa desfasurarea unor asemenea acte”, a declarat, pentru agentia de presa Mediafax, Florin Cojocaru, avocatul lui Elan Schwartzenberg.

Discutiile pe marginea solicitarii omului de afaceri au fost programate de catre magistratii Tribunalului Bucuresti pentru termenul din 31 mai.

Procurorii anticoruptie au cerut, in urma cu doi ani, arestarea preventiva in lipsa a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, acesta fiind cercetat in dosarul in care Radu Mazare a fost trimis in judecata, fiind acuzat ca ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale „Henri Coanda” -, pentru a il ajuta pe acesta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

„In cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, sa ii dea lui Mazare Radu Stefan, primarul municipiului Constanta de la acea vreme, suma totala de 175.000 de euro pentru ca acesta din urma sa faca demersuri atat in cadrul atributiilor de serviciu cat si in afara (contrare) lor, astfel incat sa faciliteze castigarea, de catre firma respectiva, in conditii avantajoase, a unei licitatii avand ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coanda in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro)”, a precizat DNA, la acea vreme.

„Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, in faptul ca a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societati offshore (societate al carei beneficiar real era) si, pe de alta parte, a facilitat relatia dintre Mazare Radu Stefan si Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amandoi. Societatea off shore este o societate inmatriculata in Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi in Liechtenstein. Toate operatiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, in calitate de beneficiar real si puse in executare de o alta persoana”, au mai spus procurorii.

Cauza este disjunsa din dosarul in care a fost trimis in judecata Radu Mazare, fiind acuzat ca ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale „Henri Coanda” -, pentru a il ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: