„Efectiv ne insulta inteligenta. De ce sa creada romanii in PSD?”. Cristian Diaconescu desfiinteaza motiunea de cenzura a PSD

politica

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a declarat ca motiunea de cenzura depusa de PSD, luni, este un act care „efectiv ne insulta inteligenta”.

„Au lasat un deficit de peste 4%. Daca darami un guvern, se presupune ca vrei sa il conduci. Ce argumente ar avea societatea romaneasca sa creada in ei? Nu-i judecam cu rea credinta, ci concret si aplicat. Dar a inlocui guvernarea se presupune ca aduci ceva mai bun.

Nu stiu cum functioneaza politic un guvern de uniune nationala in Romania. Deci sa zicem ca s-ar intra in aceasta logica, dupa care in perspectiva legilor din septembrie dar mai ales in perspectiva legilor parlamentare, practic in Romania nu s-ar mai face politica. Practic guvernul de uniune nationala va fi singura prioritate a tuturor partidelor politice care intr-o coniventa entuziasta, intr-un Parlament gen Marea Adunare Nationala… cine va mai depune proiecte pentru absorbtia celor 80 de miliarde din fondurile europene…? Efectiv ne insulta inteligenta”, a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea Plus.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, presedinte al Camerei Deputatilor, a confirmat luni ca ramane adeptul ideii unui guvern de uniune nationala in cazul in care motiunea de cenzura a Guvernului va trece de Parlament, dar a amintit ca acesta este atributul sefului statului.

Intrebat intr-o conferinta de presa daca o consecinta a motiunii de cenzura ar putea fi un guvern de uniune nationala, Ciolacu a aratat ca „atributul desemnarii prim-ministrului este al presedintelui Romaniei”.

„Si repet, eu respect Constitutia, in comparatie cu alte institutii si persoane publice. Asteptam decizia, daca motiunea va trece, decizia presedintelui. Am fost cu aceasta propunere, daca va amintiti, la presedintele Romaniei, cand a fost investit Guvernul Orban 2 si cred ca a gresit presedintele in acel moment si nu a pus un guvern de uniune nationala. Lucrurile ar fi aratat cu totul si cu totul altfel acum in Romania si am fi avut un guvern cu credibilitate”, a afirmat liderul PSD.

Motiunea de cenzura initiata de PSD impotriva Guvernului va fi citita joi, de la ora 12,00, au decis, luni, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Potrivit documentului intitulat „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mita generalizata”, reprezentantii Executivului au incalcat toate regulile impuse cetatenilor in urma pandemiei cu noul coronavirus.

Mai mult despre: ,

Comentarii: