Efectul numirii politrucilor la conducere: „Sectia ATI a fost mutata de la etajul 3 la etajul 2 heirupist, fara aprobare de la DSP”

politica

Prefectul judetului Neamt, George Lazar, anunta ca una dintre marile erori care au determinat tragedia de la spitalul judetean este ca sectia ATI a fost mutata „heirupist”, chiar in cursul zilei de sambata, fara aprobarile necesare. Director al spitalului este un politruc numit in functie de baronul Ionel Arsene.

„Sectia care a ars a fost mutata de la etajul 3 la etajul 2, fara sa existe nici macar notificare la DSP. Cu toate ca era o modificare a structurii, nu s-a facut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul sa faca acest lucru”, a declarat prefectul de Neamt, George Lazar.

„La etajul 2 s-au facut in ultimele zile lucrari in regie proprie pentru a mari capacitatea sectiei de ATI, care pana acum functiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supozitie, inca nu a fost confirmata, ca aceasta mutare nu a respectat cadrul legal si nu au fost verificari din partea celor care aveau competenta si raspundeau tehnic pentru aceasta modificare. Specialistii de la ISU, parchetul, politistii, criminalistii trebuie sa stabileasca date concrete in urma anchetei. Acum sunt niste date care se desprind din discutiile avute cu cadrele medicale si cei de la ISU. A fost un fel de ‘hei-rup’ de a muta sectia de la etajul 3 la etajul 2, efectuand lucrari pe cont propriu. Spitalul a gresit ca a facut lucrarile fara aprobare”, a conchis prefectul, la Digi 24.

In ultimele zece luni s-au perindat la conducerea spitalului nu mai putin de opt managero. Ultimul, Lucian Micu, este un traseist numit de baronul Ionel Arsene. Fost primar al orasului Roman, Micu a devenit manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD. Conform celei mai recente declaratii de avere, Micu are un salariu de baza care incepe de la 17.965 de lei.

Arsene a declarat, sambata noapte, nu este important cine e manager.

„Managerul spitalului judetean cred ca este jurist. Ar trebui sa vedem cauza tragediei, asta e cel mai important. Nu l-am numit pe manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD”, a sustinut Arsene la Antena 3.

Mai mult despre: ,

Comentarii: