Efectul pervers obtinut de PSD cu pensiile speciale: „Visul infractorilor. Liviu Dragnea pare a se pregati sa arunce Justitia in haos total”

actualitate

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu atrage atentia asupra unui nou aspect al impactului pe care il are modificarea legislatiei privind pensiile speciale. Zeci de judecatori de la Curtea Suprema isi depun dosarul de pensionare, astfel incat „in cazul proceselor care nu au ajuns la un verdict, pensionarea judecatorilor este un motiv de refacere a cercetarii judecatoresti, deci de realuare a procesului penal”. Dragnea este unul dintre beneficiari.

„Dar cel mai interesant este ce se va petrece in Justitie. Daca toti judecatorii pensionabili, adica cei care au o vechime in sistem de minimum 25 de ani, ar pleca in pensie de la ICCJ, la instanta suprema ar ramane cam 5 judecatori. Restul ar trebui inlocuiti.

Ceea ce cere timp. De unde sa ii iei? De la Curtile de Apel, care si ele ar avea aceeasi problema. Tribunalele si judecatoriile ar simti efectele prin valul fortat de promovari la CA si ICCJ, care ar trebui facute cu foarte posibile concesii de calitate.

In plus, in cazul proceselor care nu au ajuns la un verdict, pensionarea judecatorilor este un motiv de refacere a cercetarii judecatoresti, deci de realuare a procesului penal.

Asadar, judecatori mai putini, perioada de tranzitie, taraganare, aglomeratie, numiri noi, adica visul infractorilor.

Unul dintre beneficiari ar fi Liviu Dragnea, in al carui complet sunt doi judecatori pensionabili. Un altul ar fi Calin Popescu Tariceanu.

Aceeasi situatie si in parchete. Insusi procurorul general Augustin Lazar ar fi pus in fata acestei alegeri personale si este posibil ca dl Toader sa traga lozul castigator al unei noi propuneri de numire, fara sa treaca prin scandalul unei propuneri de revocare.

Veti spune ca oricum numirea va trece pe la presedinte. Daca nu schimba PSD legea, eventual tot prin OUG.

Din informatiile mele, reprezentatii CSM i-au explicat premierului Tudose ca masura ar duce la destabilizarea totala a sistemului de justitie, generand o criza absolut fara precedent, iar premierul ar fi spus ca este impotriva propunerii facuta pe cont propriu de Olguta Vasilescu si in privinta magistratilor.

Deocamdata sesisunea extraordinara e in aer, fara ea nu poate fi emisa OUG, dar semnalul a fost dat, sunt convinsa ca multi isi fac bagajele preventiv, ca sa nu fie luati apoi prin surprindere.

Deja din informatiile mele, 40 de judecatori de la ICCJ au inceput procedurile de pensionare.

Magistratilor le-a fost aratata o pisica mare si grasa din calea careia nu ar fi rau sa se gandeasca sa se fereasca. Subiectul nu e inchis, e in suspensie, cum e mai rau adica.

Daca tot nu a reusit cu OUG 13, cu cartitele din DNA si nici CCR nu poate rezolva chiar tot, Liviu Dragnea pare a se pregati sa arunce Justitia in haos total, pe un motiv care desigur ca va prinde la public pe buna dreptate satul de pensii si salarii nesimtite. Doar ca de ele nu va scapa, asa cum ar trebui. Ele sunt doar perdeaua de fum”, a scris Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: