Eficienta contra coruptiei. Cumnatul lui Dodon a fost prins chiar cand manca un document compromitator

news

Igor Dodon a fost retinut pentru 72 de ore, a anuntat marti Procuratura Generala din Moldova. Alaturi de fostul presedinte a fost retinut si cumnatul sau, chiar in timp ce manca un document din care reiese ca Dodon este beneficiar al bazei de odihna de la Sadova.

„Procurorii au descins in mai multe locatii, fiind efectuate 10 perchezitii in mai multe imobile si trei automobile, in asa numitul dosar Kuliok. In cadrul anchetei sunt cercetate fapte cu privire la imbogatire ilicita, tradare de patrie, corupere pasiva si finantare ilegala a partidului care au avut loc in perioada 2014 pana in prezent, inclusiv evenimente ce au fost date publicitatii in sursele mass-media.

Subiectii anchetei este un ex-presedinte al R. Moldova, precum si persoane interpuse ai acestuia si alte persoane ce au tangenta la faptele instrumentate.

In rezultatul perchezitiilor au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace banesti, contracte, recipise care au fost ridicate si urmeaza a fi examinate. Una din persoane a incercat sa distruga probele prin nimicire. Persoanele investigate au ascuns unele bunuri si documente relevante pentru cauza investigata.

In una dintre locatiile perchezitionate au fost depistati peste 600 mii de lei, peste 17 mii de euro si o mie de dolari. Au fost dispuse masuri de retine pentru 72 de ore in privinta a 2 persoane”, au anuntat procurorii intr-un comunicat de presa.

Potrivit jurnal.md, a doua persoana retinuta este cumnatul lui Igor Dodon. Acesta ar fi fost retinut pentru ca manca un document din care reiese ca Dodon este beneficiar al bazei de odihna de la Sadova.

Iata momentul in care fostul presedinte al Moldovei a fost scos cu mascatii din curtea vilei sale:

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: