Eforturi diplomatice americane. Antony Blinken va calatori in Israel, Cisiordania si tarile din zona pentru a discuta prevenirea extinderii conflictului

externe

Secretarul american de stat Antony Blinken a inceput, joi, o vizita de o saptamana in Israel si Cisiordania, precum si in Turcia, Grecia, Iordania, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita si Egipt, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Matthew Miller, informeaza Reuters.

Vizita vine pe fondul ingrijorarilor sporite ca ca acest conflict care dureaza de aproape trei luni se extinde dincolo de Gaza, cuprinzand Cisiordania ocupata de Israel, fortele Hezbollah de la granita dintre Liban si Israel si caile maritime din Marea Rosie.

Blinken va discuta despre pasii specifici pe care i-ar putea face partile din regiune pentru a preveni extinderea conflictului, a spus Miller in cadrul unui briefing de presa.

„Nu este in interesul nimanui – nici al Israelului, nici al regiunii, nici al lumii – ca acest conflict sa se raspandeasca dincolo de Gaza”, a spus purtatorul de cuvant.

Blinken va discuta, de asemenea, despre masurile imediate de crestere a asistentei umanitare pentru Gaza si despre eforturile de a aduce acasa ostaticii ramasi luati de Hamas, a adaugat Miller.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: