Eforturi disperate pentru a evita RAZBOIUL cu Coreea de Nord: „Situatia este ireversibila”

externe

Negocieri la nivel inalt sunt prevazute sambata intre lideri de la Seul si Phenian, a anuntat presedintia sud-coreeana, cu putin timp inainte de expirarea unui ultimatum dat de Coreea de Nord.

Intalnirea va avea loc in localitatea de frontiera Panmunjom, la ora locala 18,00 (09,00 GMT), a precizat o purtatoare de cuvant a presedintiei de la Seul, potrivit AFP.

Seulul va fi reprezentat de ministrul unificarii Hong Young-Pyo si de consilierul securitatii nationale Kim Kwan-Jim.

Nordul va trimite pe inaltul sau responsabil al apararii, Hwang Pyong-So, considerat numarul doi al regimului, si pe secretarul Partidului Muncitorilor, Kim Yong-Gon, care raspunde de relatiile cu Sudul.

Phenianul a amenintat vineri, prin vocea unuia dintre reprezentantii sai la Natiunile Unite, ca va lansa o „reactie militara extrem de puternica” daca Seulul nu va inceta sa difuzeze mesaje de propaganda la frontiera.

„In cazul in care Coreea de Sud nu va raspunde la ultimatumul nostru, reactia noastra militara va fi inevitabila si extrem de puternica”, a declarat reprezentantul permanent adjunct al Phenianului la ONU, An Myong Hun.

In contextul acestui ultimatum care cere Seulului sa inceteze operatiunile de propaganda de la frontiera impotriva regimului de la Phenian, Coreea de Nord a ordonat vineri trupelor sale sa fie pregatite pentru un „razboi total”.

Seulul a respins pana in prezent ultimatumul nord-coreean, plasandu-si la randul sau armata in stare de alerta maxima.

Ultimatumul expira sambata la 08.30 GMT, mentioneaza Agerpres.

‘Suntem in pragul unui razboi si situatia este ireversibila’, a amenintat sambata dimineata Ministerul nord-coreean de Externe, conform AFP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: