„Ei au venit cu huliganii, noi cu copiii”. Mii de parinti sunt deja in Piata Victoriei, impreuna cu copiii. Urmeaza un miting care va zgudui Romania

news

Mii de parinti, alaturi de copii, au venit, sambata, in Piata Victoriei din Bucuresti pentru a protesta fata de ordonanta neagra. Evenimentul „Educatie pentru democratie” a fost organizat pe Facebook.

„Am venit pentru ca este protestul celor mici, eu am venit fara el serile trecute. Motivul pentru care am venit si astazi si zilele trecute este ca protestam impotriva unei chestiuni principiale. Nu poti sa faci ce au facut ei peste noapte. Nu poti sa stai nepasator cand sute de mii de oamenii ies afara si scandeaza impotriva ta. Nu poti sa-ti bati joc de o natiunea intreaga fara sa te intereseze, nu poti sa dai ordonante asa, peste noapte, nu poti sa refuzi dialogul pentru a rezolva problema. Ei asta fac. E revoltator. Din pacate, asta e singurul mod in care putem protesta. Sunt plina de furie, de tot felul de sentimente negative fata de ei. Dialogul este foarte important. Ei nu vor sa auda, nu vor sa vada, sunt total autisti”, a declarat Ana Precup, o mamica din Bucuresti, pentru Mediafax.

”Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sambata, asa cum ne-ati propus, hai sa luam copiii de mana, in brate, in carucioare, pe umeri si sa facem cel mai pasnic si colorat protest! Ne vedem in piata Victoriei incepand cu ora 11:00, iar la ora La ora 16:00 plecam in mars catre Parlament. Cand ajungem la Parlament, facem lant uman in jurul Parlamentului. Inainte sa plecam in mars, sau dupa ce ajungem la Parlament ii putem lasa in grija bunicilor. Noi ramanem in strada sa le aparam viitorul! In fapt, Romania nu e a noastra, e a lor”, conform mesajului postat pe pagina de Facebook a evenimentului ”Lectia de educatie civica”.

Mai multe persoane s-au alaturat protestatarilor, impartind mere si alte alimente pentru copii.

Pana la ora 16.00 sunt asteptati mai multi protestatari, urmand ca acestia sa mearga in mars catre Palatul Parlamentului, unde vor forma un lant uman in jurul institutiei.

Este de asteptat ca numarul protestatarilor care vor veni in fata Guvernului, sambata seara, sa ajunga la un nou numar record. Peste 120.000 de manifestanti au manifestat vineri in Piata Victoriei.

Foro: Stela Giurgeanu/Facebook

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: