Ei sunt soldatii care au incercat sa il ia PRIZONIER pe Erdogan. Imagini teribile, vezi ce au patit dupa ce au fost prinsi

externe

Fortele speciale turce au reusit sa-i captureze pe cei 11 soldati suspectati ca planuiau sa-l rapeasca pe presedintele Erdogan in noaptea de 15 iulie, in cadrul tentativei de lovitura de stat, informeaza agentia Anadolu Agency, citata de Al-Jazeera.

Cei 11 soldati au fost prinsi in districtul Ula din provincia Mugla, dupa un pont primit de la un localnic, intr-o operatiune la care au participat fortele speciale asistate de elicopetere si drone. Focuri de arma s-au auzit in zona cand fortele speciale i-au descoperit pe fugari, insa nu au fost raportate victime. Ulterior au fost difuzate imagini cu cei 11 soldati: au fost batuti fara mila.

soldati
soldati3 soldati5
soldati2

Soldatii faceau parte dintr-un grup care a lansat un atac asupra hotelului in care se afla Erdogan in noaptea puciului, in statiunea Marmaris. Presedintele a primit insa informatii despre tentativa de lovitura de stat si a plecat din hotel inainte de sosirea soldatilor care voiau sa-l rapeasca.

In total, 37 de soldati ar fi fost implicati in operatiunea de rapire a lui Erdogan din Marmaris, iar 25 dintre acestia au fost arestati inainte de cei 11.

Capturarea soldatilor vine la scurt timp dupa ce aproape 1400 de membri ai fortelor armate au fost concediati. Erdogan a anuntat luni ca 18.699 de persoane au fost arestate dupa puciul esuat, insa 758 de soldati au fost eliberati vineri. Alti 3500 de suspecti au fost eliberati anterior.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: