„Ei sunt statul paralel. Nu serviciile secrete, ci pesedistii care dadeau navala la petreceri”. Concluziile unui membru al Comisiei SRI din Parlament, dupa mai multe audieri

politica

Deputatul PNL Cezar Preda, membru al Comisiei de Control SRI, a comentat acid decizia sefului comisiei, senatorul Claudiu Manda (PSD), de a amana audierea lui Florian Coldea pana dupa Congresul PSD.

„Am inteles de la dl Manda aseara ca vrea sa amane audierea pentru ca vrea ca ea sa dureze 24 de ore, nu ii ajunge pana la 8-9 seara, pentru ca pierde ‘prime time’-ul si ei nu fac comisie ca sa piarda prime-time-ul, ei trebuie sa iasa exact la fix, sa aiba un anumit impact in opinia publica, nu sa urmareasca niste chestiuni serioase.

Eu cred ca Coldea a gresit. El nu trebuia sa fie de buna credinta si sa spuna: ‘Bine, o amanam, si asa eram putin racit, dar daca e nevoie vin’. Nu trebuia sa spuna, acestia nu sunt parteneri cu care sa discuti si sa incerci sa faci ceva corect si serios. Acestia sunt oameni care vor sa tina agenda publica calata pe alte teme, or audierea dl Coldea ar fi eclipsat sau ar fi introdus elemente, poate, noi, in desfasurarea congresului PSD. Si atunci au amanat-o (…) „, ne-a declarat Cezar Preda.

Intrebat ce ar fi putut spune fostul prim-adjunct al directorului SRI atat de neplacut despre Liviu Dragnea incat Claudiu Manda sa recurga la acest tertip, Cezar Preda a facut un comentariu foarte dur la adresa PSD.

„Va spun fara nicio retinere: De multe ori am fost acuzat eu, ca membru de 12 ani in aceasta comisie, ca vezi-Doamne tin partea SRI. Dar opinia publica sa vada ca eu, Cezar Preda, nu am fost in viata mea la nicio petrecere si la niciun ‘taiat de porc’, iar ei au fost gramada, nu stiau cum sa rupa portile ca sa fie in sistem, in ‘statul paralel’. De fapt, ei sunt statul paralel, nu serviciile secrete, ci pesedistii care dadeau navala la petreceri.

Nu stiu ce putea sa spuna dl Coldea, dar audierea dl Maior si presupun ca si audierea dl Coldea ridica la alt nivel audierile, fata de celelalte, unde fiecare a spus vrute si nevrute. Oamenii vin si spun exact ce au gandit si pe ce documente s-au bazat. Dl Coldea, fiind militar, e clar ca audierea nu poate fi dusa in zona fantasmagorica si a inchipuirilor, cu el nu merge sa discuti presupuneri”, a declarat Preda pentru ziare.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: