news

El Chapo de Suceava. Comisarul-sef Radu Obreja ascundea 500.000 de euro in casa unui prieten. In portbagajul masinii sale s-au gasit 50.000 euro

Procurorii DNA si politistii care au efectuat perchezitii in cazul spagilor de la Serviciul Permise si Inmatriculari Suceava au gasit sume uriase si numeroase bunuri de pret aflate in posesia sefului serviciului, comisarul-sef Radu Obreja.

La perchezitiile de la locuinta acestuia s-au gasit circa 60.000 de euro si 60.000 de lei, plus 37 de ceasuri de dama si de barbati de firma, la care se mai adauga si bijuterii de aur. Alti 50.000 de euro s-au gasit intr-o borseta aflata in portbagajul maisnii sale, un Audi A4. Obreja a sustinut ca banii ar fi provenit de la un cunoscut din strainatate pentru o presupusa tranzactie.

Insa cea mai mare suma a fost gasita la locuinta unui prieten al comisarului-sef, instructorul auto Radu Popovici. Procurorii u gasit nu mai putin de 500.000 de euro. Banii ii apartineau de fapt tot comisarului-sef Radu Obreja si erau tinuti la pastrare in casa prietenului, scrie Monitorul de Suceava. Cei doi au si fost arestati vineri seara in ambele dosare in care au fost pusi sub acuzare.

Un alt caz, aproape la fel de socant, este al lui Gheorghe Ionel Perijoc, agent de politie care activa la Serviciul Permise si Inmatriculari. La perchezitiile de la domiciliu anchetatorii au ridicat 240.000 de euro, o suma care un functionar cinstit nu ar putea sa o adune intr-o viata de activitate. Lista este completata cu Cristian Blindu, ofiter de politie la acelasi serviciu. La domiciliul acestuia s-au gasit 20.000 de euro, la care se mai adauga inca 80.000 de euro descoperiti la locuinta mamei lui Cristian Blindu.

Practic, numai aceste trei persoane, respectiv Radu Obreja, Gheorghe Ionel Perijoc si Cristian Blindu avea impreuna 900.000 de euro din totalul celor 1.225.000 de euro ridicati de anchetatori cu ocazia perchezitiilor de joi. De departe, campionul absolut este comisarul-sef Radu Obreja, cu cei 560.000 de euro, 60.000 de lei, 37 de ceasuri de lux si bijuteriile din aur.

Un numar de 14 persoane au fost arestate, vineri, pentru 30 de zile de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in cele trei dosare privind presupusa fraudare a examenelor de obtinere a permiselor de conducere si inmatricularea autoturismelor, printre ei numarandu-se si Radu Obreja, seful Compartimentului Regim Permise de Conducere si Examinari Suceava, a informat, vineri, DNA.

„O situatie speciala este cea a inculpatului Obreja Radu-Ionut (sef al Compartimentului Regim Permise de Conducere si Examinari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava), persoana care, in anumite zile, in functie de numarul de candidati care fraudau proba teoretica, putea incasa cu titlu de mita peste 20.000 euro”, precizeaza DNA.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: radu obreja

Recent Posts

Rusia a ajuns sa importe benzina din Belarus. Industria petroliera a lui Putin, piatra de temelie a economiei rusesti, este in mare dificultate

Atacurile cu drone ucrainene asupra centrelor petroliere si rafinariilor rusesti pun in pericol industria petroliera…

O oră ago

Chinezii au construit in desert macheta centrului capitalei Taiwanului, probabil pentru a simula planuri de invazie

Pe un teren de antrenament militar situat in regiunea desertica Mongolia Inferioara, China a construit…

2 ore ago

Mercedes opreste productia modelului Smart: „Nu a adus niciodata profit”. Nici parteriatul nu chinezii nu a mers

Gata, gata, asta este: Dupa mai bine de 25 de ani, Mercedes pune capat productiei…

O oră ago

Ar trebui ca UE sa continue sa sprijine Ucraina? Sondajele arata ca europenii sunt in favoarea ajutorului

Majoritatea respondentilor la un sondaj pentru Euronews realizat de IPSOS considera ca sprijinul acordat Ucrainei…

O oră ago

SUA ii numesc pe anchetatorii din Rusia drept „vanzatori de balegar” din cauza afirmatiilor privind atacul de la Moscova

Statele Unite i-au catalogat joi pe oficialii rusi drept "vanzatori de gunoi de grajd destul…

O oră ago

Cei mai bogati din lume. Averea celor 1% din top tocmai a atins un nivel record de 44.000 de miliarde de dolari

Avutia celor 1% din top a atins un nivel record de 44.600 de miliarde de…

O oră ago